Bara för att alla ska förstå bilden ovan så måste jag nog förklara lite. (ignorera mina stavfel okej!?)

Det var nämligen så att idag när jag kom hem från jobbet och var aptrött efter att ha jobbat i 9h så bråkade min lillebror med mig om toaletten, jag tycker det är ganska självklart att jag ska ha toan först för jag är dödstrött och har jobbat hela dagen medan han har kunnat använt toan under dom 9h jag inte var hemma.

Tror ni han brydde sig? Nej, så bara för att han skulle sega på toan bestämde jag mig för att hämnas genom att gömma alla hans kalsonger som en trevlig överraskning till imorgon när han vaknar. För övrigt så är "I Uppsala" ett internskämt som inte ens jag har fattat men tydligen så ligger allting i Uppsala verkar det som.

Heh,  bara för jag och min mor försöker få rätt på vårat sovschema och arbetar av oss all våran överskottenergi ska ni få se vad för fina skapelser vi har gjort;

Det är sojamjölk för er som inte visste, sjukt jobbigt att tillaga men definitivt värt priset. En påse med böner kostar 20kr och det kan man få runt 5l dricka för medan en färdig förpackning med dricka på 1l kostar drygt 22kr här i Gävle.

Hur som helst steg 1: lägg sojabönorna i blöt över natten.

2: mixa vatten och bönor i en mixer, ungefär hälften var.

3: lägg vätskan i en duk och pressa fram vätska utan att få med "bönmassan"

4: Koka och tillsätt socker efter smak, så klart!

Det är väldigt enkelt men det tar tid och det är apjobbigt att pressa fram vätskan för händerna blir helt slut. Fast det är nyttigt och jag slipper dricka en massa annat onödigt. Det andra roliga vi gjorde var "degbollar" även känt som "Dango" på japanska, sen vet jag inte vad det heter på alla andra språk men kallar det för degbollar.

 

Detta är inte dom jag gjorde dock, mina bilder försvann när jag skulle lägga över dom till min matmapp. Har säkert råka lägga dom i en annan map men jag orkar inte leta reda på dom, iaf så tänkte jag inte förklara hur man gör dessa för det är en hemlis!



 

(shortsen jag köpte idag, håller ändå på att lägga upp bilder så passade på nu med)


Har varit nere på stan med mamma idag, kollade skor för nästa vinter. Vet att jag är lite tidig men lika bra att passa på nu när det är rea på allt, dock så finns det nästan inget i min storlek som inte har 10cm klack. Jag fattar inte hur man kan gå omkring i "vinterskor" som har 10cm klack det är ju rena självmordet bara.

Letade efter en dataväska, mössa och vinterskor men jag kom hem med ett par jeans-short för 25kr som jag var tvungen och köpa bara för att dom var så billiga. Kände även att jag bör öka min underklädsgarderob så blev lite sånt med. Jag är alldeles för lat för att ta kort på mina inköp och lägga in bilderna på datorn så ni får stå ut med att det inte blir nå bilder.

Det sägs ju att en shoppingrunda nere på stan är lika ansträngande som ett pass på gymmet, jag har ännu en till sak att lägga till i den listan. Att bädda en dubbelsäng ensam, det är sjukt vad det tar mycket energi ju. Speciellt när sängen inte har nå ben och ligger på golvet så man måste putta den fram och tillbaka, sen så är det inte de lättaste att skaka täcket för det är ju sjukt tungt. Alltså är slutsatsen att man lika gärna kan byta sängkläder istället för gymmet och eftersom jag är grym och har varit nere på stan och bytt sängkläder så har jag tränat extremt mycket idag!




Kollade precis klart en till drama serie! "Why why love", den var faktiskt riktigt bra. Bra story och asgrymma skådespelare men slutet var utdraget till 1/3 v filmen nästan och var väldigt segt men den hade sin funktion eftersom det var tvunget att sluta så. I sin helhet var den lätt sevärd och jag skulle utan problem se den igen.

Sitter och kollar runt lite på andra serier just nu och funderar om jag ska ta och titta igenom en anime istället men det är inget bestämt än så länge. Även om anime och drama har sina likheter så är det fortfarande stora skilnader på tecknat och irl.

Har varit jättenyttig idag och tränat, klart det inte bara är det som gills som nyttigt. Sitter och tuggar morotsstavar just nu som har blivit ett smått beroende för mig, det är gott och nyttigt och billigt! Mycket mer kan jag inte begära faktiskt.



Hehe, eftersom mammas kille är ledig på torsdagar så brukar vi slå till på stort när det är middag. Helt hektiskt i vårat kök just nu och jag sitter och taggar på maten, är hur mycket som helst och förstår inte hur jag ska orka äta allt men spelar ingen roll för jag ska storma matbordet senare ikväll!

Håller på med Lilla Saigons hemsida just nu och inser att mina webbdesign-kunskaper har sjunkit ganska mycket men jag klarar mig än så länge faktiskt. Ska även plugga på Aspis livs case, eftersom det är imorgon vi ska "agera" vet inte vad jag ska kalla det vi ska göra. Vi ska låtsas att vi är med i morgonsoffan och ämnet är Aspis liv, jag ska vara program ledare så jag har det inte allt för svårt men jag ska komma ihåg alla frågor man ska ställa. Funderar starkt på att göra såna kort man kan hålla i och kolla på om man glömmer.

Tänkte som sagt gymma idag men det blev inte av så ska motionera lite på våran träningscykel här hemma istället, kände att jag var tvungen att ta itu med hemsidan och skolarbete först för annars blir jag för lat för att göra det senare. Nu ska jag hjälpa till med maten!!


JA jag lever fortfarande, har varit väldigt upptagen och inte hunnit blogga. Sitter inte ens inne på bloggen på skoltid för jag ska hinna med allting som kastas över mig, har börjat bli lite överambitiös för att vara mig (nästan).

Så i måndags jobbade jag efter skolan och var totalt död när jag kom hem så orkade inte blogga men slutade upp med att jag kollade på "why why love" till klockan blev alldeles för mycket. Eftersom jag hade sovmorgon till 11 var läget ganska lugnt, trodde jag.

På tisdagen var det huvudstaden för en hel dag och det var riktigt kul, åkte på en inspelning eller vad man ska kalla det och det var riktigt grymt att få se hur dom jobbade och så. Höjdpunkterna som jag ansåg med hela dagen var:

Den fantastiska max-locator!!
Toan, seriöst jag har aldrig varit så kissnödig i hela mitt liv som då!
Maten, inte nog med att man var kissnödig utan man var hungrig som ett troll.


Sen att vi fick vara med på en inspelning för att program som kommer sändas på tv3 senare var väl helt okey det med, men jag hade det riktigt riktigt roligt för att vara en skoldag.

Idag har jag lidit i skolan, haft noll sömn känns det som och pinat mig genom att försöka vara vaken. Fick sluta tidigare från eftermiddagslektionen men det hjälpte ju mig inget eftersom jag hade japanska kl16, så jag fick sitta i 3h och göra nada. Det tycker vi ju om! Bestämde iallafall att nästa vecka ska vi till det nyöppna sushi stället och käka sushi buffe, jag ska tagga hela veckan!

Imorgon måste jag gymma, har varit på latsidan idag för jag hade så mycket att göra men nya tag imorgon, få se om lilla Olle är lika taggad som jag. Nu blir det att kolla drama tills jag stupar i sängen =)

Fredag:
Gymade med Olivia efter skolan och senare på kvällen blev det "I love you, beth cooper". Helt okej film faktiskt, liiite överdriven men när man är på trött-humör är allting roligt. Hade en massa nyttigt tilltugg så känner mig duktig efter att ha gymmat en helvecka nästan och sen så äter man nyttigt till film.

Lördag:
Var med Yidi och letade saker till hennes nya lägenhet, hittade inget som var prisvärt. Upptäckte precis att lampor är asdyra ju, sjukt att man kan lägga flera tusen på en lampa som inte gör så mycket mer än att samla dam. Vi bestämde oss att göra något vettigare så vi köpte lite ingredienser och lagade mat istället. Har inte orkat överfört bilderna än för jag är för laaaat!

Söndag:
Woo.. svårt att gissa vad Ida gör på söndagar va?


Kom nyss hem från Wayne´s, drack den godaste chai latten för detta år! Seriöst, jag älskar chai latte mer än någon annan dricka skulle jag tro, det är så sjukt gott. Sött och varmt! Fick den som belöning för jag pluggat på så bra, tack så mycket Len.

Nu är det bara att göra sig i ordning för sängen och sova, jag är tröttare än tröttast och behöver all sömn jag kan få. Imorgon är det engelska "bokprat" och så ska vi fortsätta med aspis liv på mediekommunikation, snacka om att behöva energi för hela dagen. Ska även gymma med Olle var det tänkt, vi får se om jag lever efter allt för i så fall blir det bio på kvällen. Om jag inte redan har stupat!



Snacka om trött! Min svenska krönika är äntligen klar i alla fall, håller på med idrottuppgiften när man ska jämföra två olika jobbmiljöer och svara på frågor. Har kommit halvvägs faktiskt, men snart ger jag upp för jag håller på att somna framför datorn. Inte blir det bättre när jag tänker på att jag måste gå igenom engelska boken igen eftersom att det är "bokprat" imorgon så tänkte jag att jag skulle kolla igenom den igen men det får bli ikväll.

Jag har varit duktig och gymmat idag med Olle och sen tränade jag styrka med Len, eller han tränade och jag kollade på för jag var redan så trött efter gymmet och han bara fortsatte att vara omänsklig som jag kallar det. Ska göra klart mina "hemuppgifter" så fort som möjligt nu så jag slipper sitta med det hela kvällen.

Har tänkt på en grej, Om Pinocchio säger: Nu kommer min näsa växa. Ljuger han då eller inte?



Yap, en stark Ida är vad jag kände mig som idag. Var duktig och tog mig igenom en hel skoldag plus att jag läser språk så går i skolan från kl8.45 - 17.00 på onsdagar vilket verkligen tröttar ut en. Hursomhelst så var det bara slappa lektioner idag och allt flöt på bra.

Eftersom jag och Olle satsar på beach 2010 så håller vi på att gymma redan nu (så grym är vi och har redan börjat). Ska gymma minst 3gånger i veckan hade jag tänkt och jag håller stenhårt på mina nyårslöften faktiskt, tyvärr så är det bara jobbigt mycket med läxor och jag får spendera varenda ledig minut över till att göra läxor eller mina skarpprojekt som jag håller på med.

Nu måste jag återgå till krönikan om jag ska hinna bli klar innan fredagen. Har en massa annat som också måste bli klart som jag också måste hinna men hur jag än vänder och vrider så är det fortfarande 24 timmar på ett dygn och inte mer..



Har sett ännu en till drama! Yeay

Kollade "Love contract" den var väl helt okej, utdraget slut som fan så den blev tråkig i slutet. Tyvärr så var det inte så många roliga scener som jag hade förväntat mig det mesta var bara skrik hit och skrik dit men ångrar inte att jag kollade den iaf, eftersom Mike He har huvudrollen vilket gör det så himla värt att se den!

Nu är det dags att sova och försöka vakna pigg och kry inför imorgon! Tagga första japanska lektionen för detta år då och sen gymma senare på kvällen.



Usch vad jag har mått bättre än idag!

Allting var som vanligt, låg kvar extra länge i sängen och försökte döda tid. Klev upp och aa, ni fattar vad man gör på morgonen. Iaf så hann jag inte äta frukost så tryckte i mig ett glas apelsinjuice innan jag drog till skolan.
Ångrar att jag gjorde det, efter bara ett tag att jag hade varit i skolan kände jag mig jätteillamående. Ont i huvudet, ont i magen, och trycket innanför bröstkorgen att något ligger där och trycker. Slutade upp med att jag spydde upp äckeljuicen  och drog hem.

Det är första gången jag spytt sen jag var spädbarn, har aldrig spytt eller blött näsblod så långt minnet räcker tillbaka. Har aldrig brutit något ben i kroppen heller så när jag väl blir "sjuk" är det de värsta som har hänt mig. Är ensam hemma just nu och har precis ätit min första måltid, sakta men säkert. Kanske inte det godaste men fanns inget annat jag orkade laga, blev havregrynsgröt med bananskivor. Advanced




Mätt! Jag har ätit som bara den dessa dagar, åt "hot pot" (bild på maten ovan) tre gånger denna vecka, först hemma två gånger och sen idag när jag va på inflyttningsfest. Tror jag håller på att spricker snart, men det är ju hur gott som helst! Man sitter och äter i mer än 3h, bara äter och äter och pratar och äter.

Imorgon blir det att jobba hela dagen och sen är helgen slut igen. Helgen tar slut alldeles för snabbt, fast en av mina dagar faller ju bort för jag jobbar så kanske därför jag känner att mina helger är extremt korta. Nu ska jag iaf äta kinesiskefterrätt medan jag kollar på min efterlängtade drama och sen sova.


Sitter på lektion och gör en massa research om Aspis liv, kortfattat så är det ett försäkrningsbolag som har förskingrat pengar genom att sätta in det på ett konto i Schweiz och sedan så har någon "luring" förfalskat Jan Pajus namnteckning och överfört alla pengar till ett annat konto som ingen kommer åt. Om jag har förtstått det rätt dvs.

Ikväll blir det lite träning och sen ska jag dö framför datorn resten av natten, är så grymt trött och denna vecka har varit plågsamt jobbig. Första veckan av denna termin avklarad och jag längtar redan till lov! Är inte lätt för mig att vända rätt på dygnet, är fortfarane van vid att ha massvis med tid på kvällen till att kolla drama eller bara inte behöva sova på bestämd tid. Tycker inte om att jag grejer som jag är tvungen till har jag märkt, varken läsa eller sova eller äta för den delen med. Bara jobbigt om det är något man måste.

Har för övrigt börjat kolla på en drama som heter "Love contract", tänkte att om jag skrev upp alla drama jag kollar på bloggen så har jag åtmistonde lite koll, problemet är att jag inte bara inte har någon koll på mina drama utan jag har ännu värre koll på vad för anime jag har sett. Nu måste jag plugga lite till innan vi slutar

p.s skrev detta inlägg endast för att visa min nya snygga "namnteckning" den är grym!



Låg och sov nyss och fick en bild av min blogg i huvudet, så började tänka på hur länge jag har bloggat? Visade sig att idag är det exakt 1 år sen jag började blogga. Så jag är ganska tuff som har hållit på så här länge och det kommer förmodligen blir mer. Var tvungen att gå tillbaka till mina gamla inlägg och läsa dom, kan ju säga att man ser att jag har förändrats på skrivssättet en hel del. Förstår inte hur jag skrev förr, mina meningar och allt annat var ju käpprätt åt helvete. Sitter och garvar över hur fult jag skrev för bara 1 år sen, hoppas min svensklärare märker vilka stora framsteg jag har tagit!

Ska fortsätta med layouten över hemsidan för lilla saigon (där jag jobbar) men har glömt bort så mycket fast när man väl kommer igång så kommer man på saker efter ett tag. Har aldrig gjort hemsida för restauranger och vet inte riktigt hur dom ska se ut, men tror jag vet hur jag vill göra.



Ge mig utomlands och ledighet och pengar!

Ciao

Tack och bock för den som gjort mitt schema! Nu är jag ledig fram till imorgon, ska äta sen dra hem och sova.



Ciao



Kollat klart ännu en till drama serie! Tänkte på en sak häromdagen " hur många drama serier har jag sett? " Svaret blev alldeles för många! Enda sen jag var nyfödd har min mamma kollat regelbundet på olika drama vilket leder till att jag dras in i världen och fastnar totalt, vad som inte är så dåligt är att jag har lärt mig prata och förstå två olika språk helt flytande av att bara kolla film.

Det lite sämre är att när man väl fastnar för en serie så kan man inte sluta, vilket leder till många sena nätter och okoncenterade lektioner i vissa fall faktiskt. Speciellt i mitt fall, jag har alltid varit sån som inte kan sluta kolla/läsa när det händer något spännande utan jag vill veta slutet och hela handlingen på vägen dit.

Nu måste jag sova för har fått alldeles för lite sömn dagarna som har varit och var helt utslagen idag på sista lektionen. Imorgon blir det att träna judo på eftermiddagen men eftersom jag slutar tidigt imorgon så ska jag hitta en ny drama serie att kolla på, någon som har nå bra tips?

Ciao

Tillbaka till skolan igen då, skönt att jag börjar kl12.45 på måndagar icke skönt att jag blev väckt tidigt av en viss person *host*. Känns som om att jullovet bara försvann rakt framför näsan på mig, helt borta utan förvarningar. Ska inte klaga för det var roligt att komma tillbaka, dom första 5 minuterna iaf.

Nu ska jag kolla några episoder av Devil beside you innan jag går och lägger mig, kommer förmodligen börja dygna för jag har blivit så besatt. Jobbigt läge ida, jobbigt läge.

Usch vad jobbigt det är att bara göra om bloggen lite, har glömt bort allt vi lärde oss i ettan på webbdesignen känns det som. Vet iaf att bannern syns i firefox och explorer något hyfsat, har ingen aning om varför den krånglar men den ser bra ut i firefox och det är de jag använder så ni får anpassa er :)





I got a pocket, got a pocketful of sunshine.
I got a love, and I know that it's all mine.


Den är braaaa


Började dagen med att vakna under massvis med täcken, sov ute i vardagsrummet där det är iskallt och hemskt. Vaknade tidigt för jag och mamma skulle förbereda inför hennes killes födelsedag, egentligen skulle jag klippa håret men vägrade gå ut i det sjukt kalla vädret så ångrade mig och valde att spendera dagen på ett annat sätt. Efter att ha handlat och bökat och allt va klart drog jag iväg till Natta (nattajones.blogg.se). Vi skulle spela sällskapspel hemma hos hennes, bara det att Olivia och Bella var ungefär 2h sena!! Blev inte så mycket spelande för jag va tvungen att dra hem och äta middag, men det blev en massa annat gjort.

Åt hur mycket mat som helst, eller inte. Höll mig på en gräns faktiskt delvis för maten var alldeles för stark och inte helt min smak men eftersom det är mammas kille som fyller år ska jag inte klaga. Han fick en adidasträningsoverall av mig och mor, har ingen bild så lev utan.

Iaf så märkte jag att klockan var mycket och rusade ut för att hinna med bussen men hann tyvärr inte, och söta Olivia och Nadja som såg att jag inte hann med bussen klev av bussen istället för att gå med mig från polhem till SF. Filmen var lätt värt att se och jag såg den för bara 60kr!! Ibland är det bra med CSN-kortet, trodde aldrig jag skulle få användning för det men tydligen.

Nu ska jag göra mig i ordning för att sova, har varit en mycket upptagen dag och jag är trött. Ska snart göra om bloggdesigen lite med, fick lite tips av Natta. Men till dess

Ciao


I´ve gone blondie!! =)

Sitter och försöker tvinga mig själv att läsa engelskaboken som är obligatorisk, har kommit halvvägs än så länge men den är verkligen inge bra. Eller det är inte så att den är dålig men den är inte bra för den delen heller, det känns bara som att jag läser för jag måste och jag tappar allt intresse. Har tagit upp detta ämne förr men obligatoriska läsböcker måste förbjudas om jag ska orka fortsätta läsa!

Försöker muta mig själv med bra musik så jag orkar läsa vidare, den metoden kommer inte fungera länge till.


Justin Nozuka - After tonight 


Justin Nozuka - Criminal


George Nozuka - Hurting child

Nozuka brothers makes my day <3

Yes! Jag är den första som skriver det nya inlägget för detta år (på min blogg hehe). Firade för omväxlingsskull nyår hemma i Gävle med mamma istället för i Eskilstuna. Dock är det ju bara nyår och inget mer med det, det riktiga roliga är ju det kinesiska nyår som äger rum den 14 februari (alla hjärtansdag). Vi på mammas sida av släkten har bestämt att vi ska träffas i Göteborg  och fira, ser fram emot det men tydligen vill mamma inte åka och min bror ska på SM i sundsvall så jag får förmodligen åka ensam.

Förutom det självklara att det är nytt år så har även jag några nyårslöften, frågan är bara om jag kommer att klara av att hålla dom, kanske i en vecka eller två men sen så får vi se:

* Jag ska sluta småäta
* Jag ska minska på mitt sockerintag av alla slag
* Jag ska träna mera
* Jag ska shoppa mindre

Bilderna från nyår har jag inte lagt över på kameran än i brist på ork. Lägger upp några bilder från julen längst ner men nu ska jag ta ett lång bad.




Sötmartin                


Bossebus


Ah xoon


Taggad på 21:an


Henrik och Melissa


Monika fick den största presenten


Vic förlorar på kort

RSS 2.0