Jag tog denna bild idag, vi tog färjan över till tsim tsa sui och beundrade HK i nattbelysning.


(LKF, flertal gator med pubar, disco och krogar. Fullproppat nästan överallt på nätterna)


Nu har det gått en vecka sen vi kom till HK, har hunnit med en hel del faktiskt. Ätit gott varje dag på diverse olika ställen och festat som djur. Ladies market, disneyland, the avenue of stars, Lan Kwai Fong, Time square, IFC och Happy valley.

Klart vi har lite kvar att göra:Ocean park, the great buddha, the peak, macou och lite sånt. Ska även hinna iväg och shoppa! Det enda jag har köpt hittils är souvenier och ätit en massa, behöver shoppa men man får max ta med sig 20kg bagage och 5kg handbagage så det var ju lite tråkigt.

Blev utgång igår kväll as well, tänkte att det var helt okey eftersom jag ändå är i HK så ska passa på att festa så mycket som möjligt. Idag önskar jag att jag inte riktigt hade tänkt så..

Vi kom ut vid 01.00 igår, tyvärr så är det ingen som kommer ihåg vilken tid vi kom hem igår men det är ju inte det viktiga. Det viktiga är att jag ska ut ikväll igen! Tredje kvällen i rad nu, sen ska jag vara nykter fram till nyår :D



Igår var nasty mycket med roligt, orkar inte skriva så mycket för klockan är 14.30 här och jag vaknade nyss.

- Vi vaknade sent igår runt 13.30 fast vi skulle ut genom dörren innan 12.00
- Drog till disneyland och var framme vid 18.00.
- Lekte där tills 21.00 och rörde oss hemåt.
- Hemma vid 22.00 och förbereder oss för fest!
- Kom ut vid midnatt och kom hem vid 7.00 på morgonen.
Slutsats: Fyfan vad folk kan festa här i HK!

I am having a really good time here, great food every day and a lots of shopping as well. Today we had rice and tsa siu for lunch, only 29kr for a lunch and I was full after only eating half of it.


Tsa siu <3


Later we joind Sebastien who had lunch while me and Karin was taking pictures in the sun.




We also walked the avenue of stars and took some more pictures.




After a really tired day and on our way home from Happy valley. We had dinner at "Adrenaline" expensive as hell again, from today onwards I will start eating at places for 50hkd at the most incl. drinks and so on or else I will be broke by the next week.

Gå en hel dag i klack? Låter lite tveksamt.. Gå en hel dag i klack i Hong kongs trånga, sne och fullproppade gator? Javisst ska jag det, smart idé Ida smart.. Mina fötter värker så mycket att jag inte ens kan gå på dom längre, kryper fram i lägenheten till kylskåpet för att hämta dricka.

Vi åt Wan tun till lunch, samma ställe som Jackie Cheng äter på och det var hur gott som helst.

Jag(162cm) känner mig väldigt lång nu när jag är i HK men brevid Karin(176cm)så har jag inte direkt mycket att skryta med. Idag åt vi middag ute på East End utanför Times Square och det var dyrrrrrt, hann även äta lite mat från sånna matstånd som står längs vägen, det var hur gott som helst och billigt. Billigt är gott och det är något vi alla borde lära oss.

 

Vi tog en sväng till Ikea efter maten för att köpa skoställ till Sebastien och jag hittade julmust. Köpte hem lite så nu står det kokosmjölk och julmust i kylskåpet. Lär bara påpeka att det var runt en 20 grader varmt på kvällen och innan idag vid lunch säkert en 25 om inte mer och dom som bor här går omkring med vinterjackor och uggs?!



P.S Ja jag saknar Sverige lite grann fast inte snön.

Efter att ha städat en halv dag tvingade vi Sebastien att bjuda oss på middag när han slutade jobbet, vi bestämde oss för "german food" men det blev koreanskt istället. Vi åt på Times square och det var verkligen inte det billigaste alternativet, tur att Sebastien bjöd!

 

(Karin och jag fulade oss innan vi skulle käka)


Andra dagen nu och har redan vänt rätt på dygnet. Inge problem med jetlag vilket är skitskönt, kan bero på att vi var vakna nästa hela flygresan så när vi var framme somnade vi direkt efter att vi hade ätit.

Idag har vi varit ute och ätit frukost, köpt hem en massa rengöring och städgrejer och städat heeeeela lägenheten. Galet hur skitet det var här tog oss några timmar men det var verkligen värt det.


Det så kallade "köket" när vi hade plockat i ordning lite grann..


Det "lite" renare köket när vi va klara..


Så här såg hallen ut innan vi började


Så här fint blev det

Kan ju säga att toaletten var äckligast men tog inge kort på den, ville inte ha min kamera där inne ens. Nu är det så rent att man kan slicka golvet. Ska strax ut på en liten shoppingrunda, klippa håret och en fin middag! Klockan är 17.35 och det mesta stänger efter 22.00! Kan inget annat än älska livet här.




- Boey




- Boey





Nu är det bara en dag kvar tills jag åker, imorgon vid denna tid sitter jag på arlanda och väntar på flyget. Har knappt packat så blir väl att packa hela kvällen, lika bra att börja nu så jag vet vad jag får plats med.

Var ut med mor och åt lunch idag, blev pasta på Pazzo. Orkade knappt hälften, hade glömt att jag åt hamburgare på Frasses igår vid midnatt så var inge hungrig alls. Blev tom bjuden på en chailatte men det är inget jag rekommenderar, halva koppen var bara skum och den smakade inte alls lika bra som jag hade tänkt mig.

 

(2010 - Första gången jag firar jul utan Alex)




Sista skoldagen på detta år för mig idag, 2 dagar kvar till HK och innan dess har jag en massa packning som måste göras. Börjar få serperationångest snart för det känns som om att 3 veckor är en väldigt lång tid dock vet jag att när jag väl är där kommer 3 veckor kännas som ingeting.

Alex är i London och mamma ska ut på dejt ikväll, så ska vara en ambitös flicka. Stanna hemma, packa, städa och kolla film ikväll tror jag.



Namn: Coffee prince
Längd: 17ep
Värda skådespelare: Goong Yoo & Yoon Eun Hye
Språk: Koreanska
Raitings: 10/10!!

En tjej missuppfattas och alla tror hon är en kille(tredje personen från v) Därefter fortsätter hennes liv som kille och allt blir krånligare. Hur berättar man för sin chef att han egentligen inte är bög och att man tycker om honom också?

Är den bra? Nej, den är en av dom bästa!! Nu är det tredje gången jag ser Coffee Prince och har fortfarande inte tröttnat, hur bra som helst. Orkade inte let upp en ny serie nu innan HK så kollade denna istället, nu blir det paus med allt drama tills jag kommer tillbaka.



Idag är det judoavslutning efter skolan, blir en massa fika och gott.






Nu börjar man småpacka lite, känns underbart att det bara är 4 dagar kvar. Kollar att kameran fungerar och såna saker med. Skriver upp en lista med saker jag måste köpa hem, försöker ta med så lite som möjligt för att kunna köpa hem så mycket nytt som möjligt.

Nu ska vi öppna julklappar i våran familj, vi är ju lite udda. Alex ska till England imorgon kl06.00 så hinner han inte hem innan jag drar till HK så vi öppnar presenterna ikväll. Hoppas jag får en massa användbara grejer nu!!


(Piranha 3D ikväll då)

Har planerat in varenda dag in i minsta detalj innan jag åker till HK, kommer min planering hålla? Troligtvis inte. Idag är det iaf filminspelning i skolan, vi ska göra en kortfilm som ska visas på bävergalan (SF).

Senare idag ska jag ner med Tove på stan och fika, sen ikväll blir det med Amanda och Helsing på bio, vi ska se Piranha 3D. Jag kommer skita på mig bigtime.. Klarar inte ens av att kolla skräck hemma och nu ska jag se på bio, på 3D!

Hur firar ni Lucia?
Idag firar vi lucia på skolan med lussekatter och julmust när vi ska ha samhällskunskapsprov!

Snart bär det av till HK men innan dess är det en hel del roligheter som måste göras med. För att inte nämna alla skoluppgifter jag måste lämna in innan jag drar iväg, sitter just nu och bockar av min "to-do-list" som är bekvämt kort.

Imorgon är det prov i samhällskunskap - brott ovh straff. Jag har inte pluggat ..
Kilar över till Stockhaus istället! Tjadå :D

Idag kan jag nog klassa mig själv som världens-snällaste-syster eller kanske rent av en väldigt snäll människa bara. I fredags efter skolan så hann jag sova 1h innan Olle härjade och då skulle vi tydligen till Inter, kul var det iaf. Blev biljard och lite sånt.

Drog till jobbet direkt efter Inter vid 00-04.00 och när jag kommer hem ska Alex tydligen till Sundsvall på tävling så för att hinna umgås med honom innan han åker till London så följer den otroliga snälla systern med. Nu är klockan snart 23.00 och jag har ätit så mycket hamburgare dom senaste dygnen så jag bara vill spy åt det!

Tack och adjö!





Fyfan vilken jobbig dag, är trött som få. Tydligen hade det inte framgått att jag är lite "ny" på Läkerol så dom satt 5 loger på mig idag. Fick springa för kung och fosterland i flera timmar, höll på att gå in i väggar och ja.. Jag lever fortfarande men det är nätt och jämt.

Nu är det en varm dusch och sen dirr ner i min nybäddade säng, tack och adjö!



Sushi buffé med Jones imorgon då! Förra gången fick jag bara i mig 20 bitar - rullade därifrån spyfärdig. Konstigt hur saker får plats i magen egentligen :D

Aa, vi vet alla vad som händer på onsdagar.. Veckans mitten-dag som är hemsk och bara borde försvinna från kalendern! Duktig som jag var så klev jag upp 7.30, stängde av datorn och tände lampan sen när jag tänkte kliva upp ur sängen måste jag väl ha drömt att jag gjorde det för där låg jag kvar stendöd till 09.00.

Med en förbaskad panik flygar jag upp ur sängen och skyndar mig till skolan, glömmer den ena grejen efter den andra och springer fram och tillbaka genom lägenheten. Väckte allihoppa och hinner få en utskällning innan jag pyser.

Fint som det är så har jag heldag idag + japanska efteråt. Är trött som sten och så ska orka laga mat med Helsing senare idag. För övrigt så beställde jag 3 plagg från yesstyle men tydligen är 2 av plaggen slut på lagret så det var ju über kul det med.. Jävla onsdagar!


(Blev en halloncheese cake på George som smakade urrrgh)

Kommit hem från stan nu, det är otroligt ansträngande att bara gå omkring i högklackat. Letade efter ett par svarta jeans till mig själv men icke sa nicke, inte ett enda par fanns det i hela Gävle som passade mig. Kändes dystert att gå hem från stan med tomma händer så jag tänkte köpa ett linne från H&M bara för att inte gå hem tomhänt men dumt att handla onödigt.

Nu är det switch från högklackat, jeans och push-up till mjukiskläder och uppsatt hår. Ska bli plugg-mode resten av kvällen, har både det ena och det andra som väntas på att göra ikväll:

Samhällskunskap - Brott och straff [ ]
Estetisk verksamhet - Familjen [ ]
Japanska - kanji + översätta s43 + glosor [ ]


Slutar 12.00 idag så ska ner på stan med Tove och leta julklappar, problemet är att jag tänker köpa julklappar när jag är i HK och ge alla i efterhand. Så det enda jag kommer göra är att leta grejer till mig själv.. Klagar inte dock, förstå vad skönt det är att slippa julhandla i all stress.

Nu är det multimedia B på schemat, vi ska göra en kort film och har 9h på oss från skratch. Våra huvudkaraktärer är en jultomte/pappa och en prinsessa, pappan ska spy på dottern - slänga ett paket i huvudet på henne och sen ska det explodera. Detta ska alltså visas på SF den 22dec på Bävergalan så välkommen!



Kamikaze airplanes in the sky
Are we going down or will we fly
This could be a ship wreck on the shore
Or we could sail away forevermore
This time it's sink or swim

Sink or swim - Tyrone Wells



Nyvaken och klockan är runt 11.30, lära ju säga att sovmorgon på måndagar är nog en av dom bästa grejerna i mitt liv. Fortfarande sådär mysigt trött men ändå utvilad, ska strax göra mig i ordning och bege mig ut i detta väder.


(Nu är det 14 dagar kvar och sen är jag i HK, bara två veckor.. Dags att börja packa)


(Försöker övertala folk hur söt min bror är ibland. Bilder från 09 när vi "satt" på tåget)

Lördagen på läkerol var hur kul som helst, synd att jag bara hade sovit 5-6h och jobbade natt dagen innan men det gick bra. Blev en sväng med Olle och Henrik på donken för ingen va partysugen och sen kilade jag till Jonte för att kolla film.

Nu är helvetesdagarna snart över. Ska jobba imorgon efter skolan och sen ska jag tagga ner på det en hel del, att ha tre extra jobb var tydligen inget som fungerade sådär bra när man fortfarande går i skolan. Utsliten som en räv och snorig som en hund ska jag lägga mig extra tidigt och sova ikapp alla timmar jag är missat.




Yes, idag börjar jag 13.00 på Läkerol dvs om lite mindre än 1h. Ska hinna få i något i magen och vakna till lite, är tröttare än gud själv och han fick ju vila den sjunde dagen. Jag ska jobba den sjunde dagen as well.

Men nu är det slut klagat. Lite sömnbrist har ingen dött av och det är faktiskt bara mig själv jag har att skylla på när jag jobbar såhär mycket. Slutar 21 ikväll och då blir det party, nu har det tagit mig seriöst över 15min att skriva detta inlägg så ska bara lämna datorn nu.



Namn: Endless love / 愛∞無限
Längd: 15ep
Språk: Taiwanesiska
Värda skådespelare: Wilber Pan och Sandrine Pinna
Raitings: 9,5/10

Två personer som ödet hade bundit tillsammans oavsett vad. Song rui en (Sandrine) är en rik tjej som förlorade hennes mamma när hon var liten, blivit uppfostrad av hennes pappa och inte haft nå mer svårigheter i livet. Liang ying hao (Wilber Pan) förlorade också hans mamma när han va liten i en "hit and run" hans pappa blev dement utav förlusten och Liang måste försörja sig själv och sin pappa medans han går i skolan.

När Song rui och Liang träffar varandra, blivit kär i varandra etc. så får man reda på att det var Song ruis pappa som körde ihjäl Liangs mamma och nu vänder filmen. Song ruis pappa kidnappar Liang pappa under deras bröllop och inget blir av. Liang som tror han förlorat båda sina föräldrar flyr från landet och lämnar alla, efter 3 år kommer han tillbaka och sakta men säkert börjar problemen lösas.

Så jävla bra story, hur gullig som helst! Grät oräkneligt många gånger och blev helt kär om och om igen. Wilber är hur grym som helst, har fått ytterligare en ny skådespelare att dyrka.

Sitter i skolan och gör ingeting ingeting ...


Följ min blogg med bloglovin





What am I supposed to do when the best part of me was always you..

Namn: Zhong wu yan
Längd: 19ep
Språk: Taiwanesiska
Värda skådespelare: Ming Dao
Raitings: 7/10

Xuen (Ming Dao) är en rik kille som aldrig tagit livet seriöst, så fort det kommer en utmaning så backar han. Hans far vill att han ska ta över deras företag och tvinga honom gifta sig med Wu Yan (Cheryl Yang). Han total vägrar och inte förrens han far ligger på dödsbädden accepterar han henne.

När fadern dör kommer det ena efter det andra problemet, han måste sälja allt han äger inklusive företaget. Nu för att tjäna tillbaka sin fars företag och rentvå sitt namn gör han allt för att visa sin oskyldighet.

Asseg start på storyn, funderade kraftigt på att lägga av och titta men den blev bättre och bättre. Draman är baserad på en historia från förr i tiden och detta är en återskapelse. Lite smågullig och söt drama med en massa bråk och problem åt höger och vänster. Fungerar bra som tidsfördrift.



Spenderade hela dagen igår till att ta det lugnt, drack ungefär 5 koppar nyponsoppa och idag är jag på något mirakulöst sätt praktiskt taget frisk! Fit and reday for fight, äta lite i lugn och ro här hemma och sen kilar jag iväg till skolan.

Ska jobba på läkerol idag, vi får se hur det går. Om jag är riktigt duktig kanske jag inte får en böter som senast, ja jag fick en böter.. hade då haft körkortet i två veckor och fick en böter. Tur att den blev fixad så jag inte behövde betala den iaf.

Nu vankas det nypponsoppa och mackor till lunch!


(Borde städa skrivbordet, iaf så jag får plats med datorn.)


Starting tomorrow behöver jag en seriös dos utav friskhet

Torsdag - Läkerol Arena 16:30 - 21:00
Fredag  - Frasses 00:00 - 04:30
Lördag  - Christmas party (Läkerol arena) ?? - ??
Söndag - Lilla 11:00 - 21:00
Måndag - Lilla 17:00 - 21:00

Ibland undrar jag också hur jag hinner med skolan men det är inte så svårt som det ser ut. Bara att göra klart det man ska på lektionerna så fixar oftast resten sig. Den enda kursen jag praktiskt taget får läxor i är japanskan och eftersom jag har lätt för språk kommer jag ihåg 90% efter att ha läst det en gång.

Nu ska jag bara koncentrera mig på att bli frisk så får vi se om jag överlever dessa dagar eller inte.

RSS 2.0