(Mirrors edge - Faith Connors, jag kanske ska klippa lugg)

Aiiiigo! Finns det något vettigt med onsdagar eller? Dom är ju sega hela jävla tiden, finns inget att göra dom första 3h i Mutlimedia A för vi kör repetion på förra veckans lektion och jag är redan klar. Finns inget att göra dom andra 3h på Rörlig Bild A eftersom man får gå hem och göra filmanalysen DOCK så ska jag ha japanska kl17.00 så jag måste stanna kvar. Känns som om att denna dag är så sjukt ovärd! Skulle ha stannat i sängen och kollat drama tills japanskan började. Iaf så ska Tove med mig hem efter japanskan och vi ska busa lite med mitt hår, ska klippas! To be continue..

Kollar "Easy Fortune Happy Life" just nu, som om jag kommer lyckas hålla mig ifrån drama? Vet iaf vad jag ska göra fram till japanskan börjar..



Gash! Idag har det verkligen varit en massa plus- och minusdag

+
Jag har äntligen fått min kläder från Yesstyle och dom är snygga!
+ Jag har gjort lite läxor, alltid positivt
+ Jag har inte påbörjat någon ny drama ÄN
+ Jag hittade mina nycklar som inte var borttappade
+ Lagat hål i tanden

- Mina knän och armbågar är total förstörda från gympan
- Jag kunde knappt gå ordentligt på jobbet
- Filmanalysen är mycket jobbigare än jag trodde
- Jag letade i 1h efter mina nycklar som inte var borttappade
- Fick ont när tandläkaren lagade min tand
- Min benhinneinflamation börjar bli värre

Som sagt en hel del har jag hunnit med men nu är det dags för sängen, tänkte lägga mig tidigt ikväll som en trevlig omväxling. Problemet är att jag jämt är pigg på måndagskvällar och dygnar väldigt mycket på senaste tiden. Ska dränka mig lite med en kopp chaite och se om det hjälper i värsta fall så hittar jag en ny drama och dygnar.

Vietnamesisk pannkaka fylld med böngroddar, räkor och kött.
Gärna med mycket sallad och stark sås.

Tog dom sista som fanns kvar i kylskåpet nu när jag kom hem från gympan, är fortfarande inte mätt ..
Ska leta reda på lite mera nyttigheter fast jag får ändå mat på jobbet men det är ju mer än 1h kvar.


(Min enda tröst är min drama och mitt tetris, vet inte hur jag skulle ta mig till utan er <3)


Tack alla rörlig bild A för att ni stannade kvar och hjälpte till igår!
Vi i rörlig bild A fick i uppdrag att filma och intervjua viktiga grejer under uf-mässan igår och det vart ett massa spring hela dagen. Satt knappt still och sprang från den ena montern till den andra. Inte nog med att man kom dit oförbered, skulle göra intervju frågor, intervjua alla vinnarna i dom olika ämnena så var vi bara TVÅ personer från rörlig bild A. Ni kan ju tänka er hur kul jag hade igår, började vid 12 och slutade efter 18. Filmade och intervjuade hela dagen, blev tokig för vi var över 1000 personer i en trång lokal och hur dålig luft som helst! Tur att man fick lite kompensation för det iaf annars så vet jag inte vad jag hade tagit mig till.

Vad som var lite roligt är att jag och Tove är definitivt dom kortaste filmarna i historien. Vi skulle filma alla händelserna vid sceen och då måste vi höjja kamerastället, problemet var att kameran hamnade ovanför våra huvuden och vi fick ta fram en stol för att kunna trycka på play osv. Måste sett oroligt dumt ut att ta fram en stol för att kunna hantera en kamera..

Nu måste jag fortsätta med ännu mera skolarbete och verkligen göra klart. Är inte lätt att vara multitasker-människa, jag ska vara flitig i skolan, vara judotränare, träna själv, jobba och fungera som hemmafru dvs att städa, tvätta kläder och laga mat. Hur får man tiden att räcka till?



And honey
We made love from nothin'
We just let it in and closed the door
And turned a little love it into somethin'
We was drinking sweetness of the floor
And made love out of nothin for somethin' more
And honey
We made love from nothin'
We just let it in and closed the door
And turned a little love it into somethin'
We was drinking sweetness of the floor
And made love out of nothin for somethin' more



Namn: Bull fighting
Längd: 17ep
Värdaskådespelare: Mike He, Hebe
Raitings: 7,5

Helt ok drama! Det var inga speciella händelser som skillde den åt så det var lite synd. Första draman med Hebe som jag ser, hon var mycket bättre än jag trodde för det första och för det andra så hade hon en helt annan personlighet än den jag trodde om henne innan jag såg draman. Hon verkade som värsta mogna kvinnan när jag bara hade hört henne sjunga och sen när man ser henne skådespela tror man hon är en helt annan person jämfört med när hon sjunger.

Väldigt gulliga scener hade dom, satt och rös för det var så bra skådespeleri. "Your heart won´t beat again, your sweat will lack warmth, your food won´t have a taste. Until the day you die you will regret it" Fast Mike är jämt grym på att skådespela, har aldrig blivit besviken på honom.


Pizzamackor är ju en grym klassiker! Fanns ingen mat hemma så fick bli detta istället.
Helt seriöst, man kan aldrig bli mätt på mackor..

Japanska läxa 24/3 (klar)
indesign häfte - typografi 25/3 (snartklar)
APU layout - mediekommunikation 2/4 (snartklar)
filmanalys - pay it forward 7/4 (hållerpå)
Elevledd lektion i judo 12/4 (snartklar)
NP - svenska b 13/4 muntligt (snartklar)
multimedia - spaceship (hållerpå)

Suttit och pluggat på riktigt bra idag känner jag. Har åtminstonde börjat med allting så det fattas bara final touch på det mesta sen så är det klart! Har totalt glömt bort tiden och inte rört mig från datorn sen jag kom hem från skolan. Dags att duscha nu känner jag, sen så ska kolla drama hehe. Erkänner, jag har fortfarande inte lagt ner mitt beroende men nu ligger det på en hälsosam nivå som är hanterlig.

Japanska läxa kap18 24/3
Indesign häfte - typografi 25/3
APU layout - mediekommunikation 2/4
Filmanalys - pay it forward 7/4
Planera elevledd lektion i judo 12/4
NP - svenska b 13/4 muntligt
multimedia - spaceship ??

Känns som om att jag har mycket och göra idag, tänkte bli klar med allt idag med. Vi får se hur jag lyckas, update senare ikväll då!



Okej, jag var sur på Alex igår, egentligen tycker jag om honom. Fast bara lite

Drygt #1
- TA BORT HONOM! DET FINNS INTE PLATS,
Min bror ligger i min dubbelsäng och irriterar mig, han verkar inte förstå att min dubbelsäng bara rymmer en person och definitivt inte en uppmärksamhets krävande barnunge.

Drygt #2
- Ida, hjälp mig!
- Varför?
- För du är min syster
- Fram med dna bevis innan du påstår nå mera.
Jag har mina skäl till att inte tro på honom. Alldeles för starka skäl.

Drygt #3
- Ida, du sover inte tillräckligt
Orka, jag får skäll av min mor att jag inte sover tillräckligt och så pratade min chef(lilly) med mamma idag, hon tycker jag ser trött ut på jobbet. Värsta är ju att jag sover mycket på helgerna och om det är någon dag jag är pigg så är det söndagen då jag träffar lilly i någon timme innan vi stänger. Jag menar testa och se pigg ut själv efter att ha jobbat i 8h och bara sprungit omkring, har ett lysande exempel på min andra chef som är lillys man för övrigt. Han sitter ju och sover mitt i restaurangen när vi har ätit klart! Japp, han brukar vila i 5-10 min och somna helt efter att vi har ätit så om vi ska tala om vem som ser trött ut så är det inte jag.

Bara för det så ska jag stänga av datorn innan tolvslaget ikväll, vilket är om några minuter. Värsta är att jag inte kommer kunna somna och så kommer jag ligga och vända och vrida på mig i sängen fram till 02.00 nångång. Då kan dom iaf inte klaga på att det är datorns fel att jag inte kan somna!



Jag och min smått drama besatthet förstår inte omvärlden.


Alexandra Burke - Bad Boys

Sitter och försöker "skynda" mig igenom skoluppgifterna genom att sätta på bra musik! Blir enklare att få upp tempot och man blir lite gladare. Sitter och väntar på min mors magiska röst, vi ska iväg och handla så då har jag en anledning till att lämna datorn ett tag. Har försökt att inte börja med någon ny drama för jag måste koncentrera mig på skolan men det är bra svårt när man är så pass beroende som jag är.

Har hittat en asgrym sida för er som har problem med cosplay http://www.animecharactersdatabase.com jag letade som en tok men så slutade det upp med att jag kanske ska få låna kläder av Toves kompis. Jag vill inte lägga ut 1000kr på något jag använder en gång eftersom jag inte tänker vara någon extrem. Blir en kjol en skjorta och en kavaj, hårfärlängning med men sen så orkar jag inte anstränga mig så mycket mera.


Snygga skor elr hur?

Gross, har lite fotfobi så tycker dessa ser otroligt äckliga ut! Tänkte bara berätta att jag var duktig och tog mig i kragen idag, drog till gymmet och gymmade i 1h ungefär och sen så joggade jag hem. Gäller att komma i form nu till sommaren och uppcon ju, tävlingen mellan mig och Tove är fortfarande inte avgjord heller. Ska verkligen försöka på allvar nu, så passa dig Tove det är ganguro-style som väntar för dig ;)


(Klicka på bilden för att komma till hemsidan)

Äntligen klar med Lilla Saigons hemsida, tredje gången gilt hoppas jag. Blir hon inte nöjd nu så får hon göra den själv, jag har gjort detta praktiskt taget gratis åt dom för jag är sån snäll själ. Nu känner man sig vass på dreamweaver igen då, åtminstonde bättre än vad jag var när jag började med hemsidan. Kände mig helt vilse innan jag kom igång med allt.

Nu ska jag göra lite skoluppgifter istället och sen drar jag iväg till judon + gym, var ett tag sen jag tränade.



Namn: Down with love
Episoder: 14 (25)
Värdaskådespelare: Ella och Jerry
Raitings: 10

LOL, jag trodde denna drama var på 25 episoder för det stod så på någon hemsida och så slutar den vid 14:e. Det har aldrig hänt förrut att jag kollat klart 3 drama på en och samma dag, historisk dag för mig nu.

Kortfattat så handlar den om en iskall advokat som hatar kvinnor och tvingas ta hand om sina brorsbarn för hans bror dör i en olycka och dessa två barn blir föräldralösa. Dom har haft 37st barnvakter på 3 månaders tid och ingen står ut med dom. Sekreteraren till denna advokat lever ett tuft liv med sin syster och försöker betala av deras fars skulder, så för att tjäna pengar måste systern sitta barnvakt till barnen under ett bindande kontrakt i 1år. Den är romantisk, den har humor och den är sorglig. Finns inget mer man kan begära av denna drama för den var helt perfekt!

Blev kär efter första minuterna och vägrade sluta kolla fast det inte fanns subs, så detta är min första taiwanesiska drama utan sub. Dvs att jag kollade på en drama vars språk jag inte kan speciellt bra, jag har bara "pratat" mandarin det senaste året med mammas kille och nu lyckades jag ta mig igenom en hel drama och förstå 90% av vad dom sa.



Namn: Ying ye 3 + 1
Episoder: 16
Värdaskådespelare: Ming dao
Raitings 7,5

Wow, Ida har sett klart två drama på en dag. Detta händer inte så ofta faktiskt men ibland så råkar det bli så bara. Denna var inte direkt trovärdig om jag ska jämföra med tidigare drama jag har sett, det var mycket som skulle hända 1/1000 men den var riktigt rolig och hade en massa humor och sånt gillar vi!

Nu är det dags för att att varva ner med drama ett tag, jag har hållit på och sträck kollat på serier sen i slutet av sommarlovet. På sista tiden blev det så illa att jag kollar inte en drama i taget ens utan jag kollar 3 olika dramor samtidigt, ska se klart Down with love och sen så måste jag fokusera på skolarbete har jag bestämt mig för!

Även om jag inte ligger illa till i något ämne finns det flera ämnen jag skulle kunna få bättre betyg i om jag ansträngde mig lite mera och eftersom jag vill plugga utomlands efter gymnasiet måste jag ha en bra grund att stå på så jag slipper plugga upp på komvux. Fast som sagt, det är inte över riktigt än hehe


Namn: Stars falling from the sky <3
Episoder: 20
Värdaskådespelare: Alla!!
Raitings 10/10

BAAAAAAH!! :'(
Gråt över att min favorit drama är slut nu, livet blev mindre värt att leva nu. Koreanska dramor är utan tvekan det bästa som finns och det kan jag säga med grym erfarenhet. Den var hur bra som helst, perfekt humor och jag grät ibland men kanske inte riktigt storforsa tårar men det rann iaf från ögonen.

Det handlade om en familj med 6 syskon och föräldrarna blir mördade i en "bilolycka" så ska den äldsta dottern ta hand om sina 5 syskon och familjen är så fattig att dom behålla deras hus är fallfärdigt och dom måste ut till mataffärer för att äta sig mätt på smakprover för att överleva. Hur som helst så skaffar dottern sig ett jobb och smugglar in sina syskon i sin chefs hus utan att han märker det tills han börjar upptäcka dom.



Här har vi min snygging mamma som fyller 38år idag !
GRATTIS MAMMA! :)

Nu har Ida varit vaken i ungefär 39h och några minuter, det rycker i ögonlocken på mig och min mage mår inte bra fast det är väl ganska logiskt i guess. Ska lägga mig snart tycker att det vore coolt om mitt rekord hamnar på 40h utan sömn fast om jag tänker efter så tror jag att jag har varit vaken längre än 52h men jag kan inte påstå att jag var speciellt "levande" både psykiskt och fysiskt.

Imorgon är det en väldigt lång dag, heldag i skolan och utvecklingsamtal efter det och sen är det japanska. Undra hur trött jag kommer vara imorgon kväll? Kanske dygnar igen, vore praktiskt om jag bara behövde sova var annat dygn ju! Då skulle jag ha en massa tid till andra grejer med, fast det låter ganska sjukt om man ska sova varannan natt bara. Tror definitivt kroppen inte mår bra av det iaf.


Jag saknar Kims efterrätter och mina två små pluttkusiner, palla skola ..

Känner mig så otroligt stolt, oftast lär man sig av sina misstag jag har en ovana av att upprepa dom istället.. Berättade ju att jag fick tillbaka datorn i onsdags efter att den hade kraschat pga virus. Vad lyckas jag med på torsdags kväll då? Joo, jag klickar på en okänd länk en viss MIKI skickade till mig och "boom" så har jag virus på datorn igen. Kul, kul liv!

Inte nog med att första gången så försökte jag installera viruset jag fick av en viss EMILIA och sen så satt jag där och såg ut som ett frågetecken och fattade inte vad hon hade skickat så gör jag samma fel när miki skickar virus. Jag försöker installera skitet och fattar inte alls att det är virus, jag går fan it skola och jag har fortfarande inte fattat att man inte ska klicka på okända länkar..

Plus på kanten så har mitt virus skydd gått och dött tror jag, måste upp till Jocke och be han kolla datorn imorgon. Nu ska jag kolla drama och dö i min säng med varm nyponsoppa, tänkte bara berätta att jag kollar på 3 olika drama samtidigt och inte bara 1 i taget just nu. Mitt beroende börjar bli allvarligt..


Är det något jag längtar till så är det denna film <3

Äntligen hemma! Har slitits med 47st små dvärgar som kan slåss i 36 timmar. Har med andra ord varit på judoläger och försökt ta mig genom helgen med liv i behåll. Inte nog med det så torskade jag på kort och fick äta 15 köttbullar, tänk er att ni är riktigt mätt för ni nyss ätit mat + en massa godis och chips. Då ska ni stoppa i er äckliga kalla köttbullar tills det bara värker i magen och man inte ens kan sitta upp, fast jag var en av dom som förlorade minst. Johan kom upp till 18st och Alex stortorskade sista gången och fick äta 10 på en gång.

Man kanske undrar varför vi sitter och äter köttbullar 01.00 på kvällen då det är judoläger? Enkelt, det blev över mat vid middagen så vi orkade inte slänga eller lägga undan det så vi åt upp det. Nästa tävling gick ut på att dricka vatten.. Jag tror jag vet varför jag aldrig har tyckt om vatten! Jag förlorade 9 glas vatten och dom andra runt 4-5, har bara dåliga minnen av vatten. Förlorar jämt på tävlingar då det är vatten som är bestraffningen, som om karma tror jag har blivit kamel eller liknande.

Nu ska jag ta itu med lilla saigons hemsida, tro det eller ej men min chef vill ändra hemsidan igen, wiho.. Kommer sitta hela kvällen och imorgon på jobbet probably. Ska aldrig mer göra hemsidor åt folk som inte förstår skillnad mellan layout och färdig hemsida!



Vilken är snyggast? Svartvitt eller med färg? Spelar ingen roll för han är snygg på båda!! Precis som rubriken säger så heter han Kim, är korean och spelar huvudroll i den bästa drama jag har sett. "Stars falling from the sky" Sista avsnitterna kommer ut nästa vecka och jag håller på att bli tokig för det är så spännande, vem kom på att man ska avsluta varje avsnitt i cliffhangers det är ju sjukt drygt!


Min kära vän datorn har vaknat till liv igen!
Jag har aldrig känt mig så ensam som när jag är utan min dator,
detta är ju fånigt men är man en äkta nörd så förblir man en.

Min dator har kraschat, har inte orkat blogga på ett tag men jag får förmodligen tillbaka den senare idag. Kommer ändå inte hinna använda den för jag ska ha japanska till kl17 och sen så ska jag bli bjuden på middag, kan ju säga att dagarna som jag inte har haft datorn (lör-ons) har jag känt mig rejält handikappad utan datan och otroligt uttråkad.

Snodde Alex dator i 1h igår bara för att stilla mitt drama och tetris beroende, börjar bli riktigt illa det enda positiva med att min dator är död är att jag sover mycket mera. Finns absolut inget att göra på kvällarna om jag inte har min dator så jag går och lägger mig runt 22 tiden!! Tror jag inte ens la mig så tidigt när jag va 10 men nu ska det bli ändringar så fort jag får min dator.

I helgen blir det övernattningsläger på judon för småbarnen, sitter och taggar på det. Tänker noga ut med omsorg vad för snacks jag ska ha med mig och vilken dricka etc. Känner mig som barn på nytt och ska förberedda min matsäck.

Nu blir det multimedia utan dator. Wiho!!



Sista dagen på min apu plats och jag slutar strax. Blev bjuden på fika efter vi lunchade idag, det blev en äppeltiramisu på coffee lounge. Liknar den på bilden faktiskt och den smakade hur underbart som helst, tror alla gick i extas efter att vi åt den. Rekommenderar varmt till alla!

Ville bara säga att det gör fortfarande ont att få shampoo i ögat även när man har växt upp. Testade idag när jag duschade för att se om det gjorde så ont som jag kom ihåg det när jag va liten och det var väl ganska dumt för ont gjorde det och mina linser verkade inte heller tycka om det.

Var på lunch med Olle, Natta och Milla idag. Satt på nian och åt pasta med kyckling i currysås, tror jag aldrig kommer lyckas sätta i mig en hel sån tallrik men bara för att jag åt så mycket vid lunch har jag inte kännt mig hungrig på hela dagen, det kommer nog smygandes på mig ikväll istället.

imorgon är min sista apu dag på kilometer, kommer sakna det faktiskt. Har blivit väldigt fäst vid alla, trots allt spenderat 3 veckor med dom. Något jag ser fram emot är att jag slipper oroa mig för lunchen, måste ha varit det jobbigaste i mitt liv att fixa lunch varje dag. Ätit mig less på subway nu kan jag ju lova, vill inte ha nå snabbmat längre jag vill ha hemlagad mat. Någon som kan bjuda mig på lunch imorgon?



Namn: The prince who turns into a frog
Längd: 30ep
Värda skådespelare: Ming Dao
Raitings: 8/10

En av dom bra dramorna jag har sett.  Om det inte vore för att Nancy berättade vad som skulle hända i varje kommande episode skulle jag förmodligen njutit mer av filmen. Handlar fortfarande om rik möter fattig osv. tror alla dramor jag har sett handlar om det. Den här var väldigt speciell på sitt sätt, bortsett från att huvudrollerna tappade minnet 985437574385ggr så hade den sin egen touch.



Håller på att flytta över lite musik till min mobil ..



Pepsi har skaffat sig nytt "omslag" personligen tycker jag det ser ut som en väldigt B-läsk från Saudiarabien!

Har inte hunnit blogg på ett tag för jag varit så upptagen. Sitter och kollar på andras bloggar just nu och klagar på att dom är dåligt uppdaterade och märkte att jag själv inte har uppdaterat min blogg hehe.

Var med Tove och Alexander i helgen, kollade film och hade en riktigt fettohelg. Köpte lösgodis för 120kr, en massa snacks och så bakade vi egen pizza. Tror allting gick på 600kr något för 3 pers, 200kr av onyttigheter per skalle alltså. Känns som om att denna vecka kommer bli en svälta-ihjäl-mig vecka för att kompensera allt jag åt.

Just nu sitter jag på kilometer och grejar lite med apu saker från skolan, njuter av min sista veckan medan alla andra är på sportlov. Jag tog mitt v6 istället så jag får se fram emot påsklovet v14! Mycket att se fram emot? Näe förmodligen så kommer jag jobba då med.

Idag ska jag springa ner på stan efter apu:n och göra lite ärenden sen så ska jag jobba på lilla från 17 - 21. Kommer förmodligen sitta kvar på kvällen och göra ändringar i hemsidan med, älskar att min chef kan säga till i tid och att h*n vet vad en layout är.

EN LAYOUT ÄR INTE EN FÄRDIG HEMSIDA! :@
MEN ÄNDRAR DET MAN INTE TYCKER OM I LAYOUTEN INTE NÄR HEMSIDAN ÄR KLAR!

RSS 2.0