Rött nagellack - Kläder - Skor

DETTA INLÄGG ÄR VÄRD CAPS SÅ NI MÅSTE STÅ UT!

MIN PAPPA RINGDE MIG NYSS OCH SA ATT HAN ÄR INNE PÅ FÖRLOSSNINGEN! JAG SKA FÅ EN LILLEBROR OM NÅGRA TIMMAR, ELLER HAN KOMMER UT OM NÅGRA TIMMAR!! KAN NI FATTA, TYP EN PYTTELITEN GREJ SOM JAG KOMMER KUNNA LEKA MED OCH SOM INTE KÄFTAR EMOT SOM EN VISS ANNAN BROR JAG HAR. ÄR HEL TAGGAD OCH SER SÅ MYCKET FRAM EMOT DET. SKA NER TILL DOM OM TVÅ VECKOR OCH SEDAN SKA JAG NOG SOMMARJOBBA HOS PAPPA SÅ JAG KOMMER FÅ TRÄFFA MINSTINGEN NÄR HAN ÄR SOM SÖTAST! KOMMER BLI EN SÅN UNDERBAR SOMMAR OCH LÄNGTAR VERKLIGEN NU!

Min mobil är som sagt stulen och dagarna går inte lätt fram. Jag brukar prata i telefon i snitt 2h varje dag och skicka x antal sms men nu när den är borta kan jag liksom inte göra något. Det känns ganska så otroligt-förjävla-tomt varje dag utan mobilen, om man säger att min dator är min man, min make, min själsfränd så är min mobil åtminstone min hemliga älskare. Alltså är den otroligt viktig för mig, jag överlever utan men jag känner mig väldigt tom. Man kan säga att vem fan det nu än var som snodde min mobil så är personen ett jävla tredjehjul som förstörde våran relation!

Kollar drama som är helt ny och det kommer ut ett avsnitt i veckan så har inte hunnit kolla klart någon drama serie än delvis beror det även på att det har varit så sjukt mycket skolarbete, gjorde yttligare ett prov idag. Japanskaprov, busenkelt och gick hur bra som helst! Kul att jag lärde mig runt 300 glosor så fanns dom inte ens med på provet.. starkt jobbat!

Ska gå igenom lite grejer inför morgondagens Engelska B nationella prov, 100min writing yeah! Seriously, I'm already bad at writing in swedish and now they want me to write a essay or something like that in english. This is gonna be a long long night..



- Tyler

ALLTSÅ ÄLSKA CAPS IDAG DÅ DÅ DÅ!!

SITTER OCH FÖRSÖKER PILLA MED DEN OTROLIGT ROOOOLIGA POLISANMÄLAN FÖR NÅGON IDIOT VILLE HA LITE ROLIGT OCH SNODDE MIN MOBIL.

INTE NOG MED DET SÅ VAR MIN KÖRLÄRARE SJUK OCH "SMSADE" MIG ATT HON VAR DET, KUL ATT JAG INTE HADE NÅGON MOBIL OCH FICK SITTA OCH VÄNTA I EN TIMME PÅ NÄSTA PERSON SOM KUNDE VARA MIN LÄRARE DÅ DÅ DÅ!!

SÅ SKULLE JAG NER TILL FÖRSÄKRINGSKASSAN OCH DET VAR JU KUL DET MED, STÅ DÄR UTE MED 15 PERSONER OCH TRÄNGAS, TYP VÄNTA PÅ ATT KLOCKAN SKA BLI 10 SÅ DOM SLÄPPER IN ALLT FOLK.

KUL ATT JAG SEN SKULLE TILL PHONE HOUSE OCH SPÄRRA DEN F*CKING JÄVLA MOBILEN.

UNDERBAR DAG DET HAR VARIT IDAG OCH DEN ÄR INTE SLUT ÄN!! SKA TILL SKOLAN PÅ LEKTION OCH SEN SÅ SKA JAG JOBBA IKVÄLL SÅ KLART! NÄE, NU MÅSTE JAG TYDLIGEN ÄTA MED ANNARS HINNER JAG INTE TILL SKOLAN I TID. HEJDÅ!



Här har vi en liten del av vad jag önskar mig när jag fyller år, alla kläder är ifrån Yesstyle. Denna lista är långt ifrån klar men tänkte att dom som vill vara ute i tid med att köpa present till mig kan kolla lite här. Menar mest min mamma och pappa som på något sjukt sätt lyckades köpa lika present till mig när jag va liten nästan hela tiden, snacka om brist på kommunikation där.





- Boey

Skönt, borta bra men hemma bäst måste jag faktiskt säga. Var borta i huddik över helgen har ingen aning om vart men i östra huddik ungefär. Festen var riktigt kul, träffade många nya roliga vänner men synd att Robin glömde sin tröja och min mobil är borta!! Jag är sån klant, lade ifrån mig mobilen på ett bord för jag skulle hålla i dricka och nu så hittar jag inte min mobil och det går inte att ringa den heller. Har fortfarande försäkring på mobilen men min mobil är ju som halva mitt liv om inte lite mera tom. som att tappa bort ena handen känns det som, helt tomt och det känns tydligt att det är något som saknas.

Nu sitter jag på balkongen i den mysiga solen och tänker sitta här i tills solen försvinner, då blir det dags att göra skolarbete igen. Wihoo!

Skönt, borta bra men hemma bäst måste jag faktiskt säga. Var borta i huddik över helgen har ingen aning om vart men i östra huddik ungefär. Festen var riktigt kul, träffade många nya roliga vänner men synd att Robin glömde sin tröja och min mobil är borta!! Jag är sån klant, lade ifrån mig mobilen på ett bord för jag skulle hålla i dricka och nu så hittar jag inte min mobil och det går inte att ringa den heller. Har fortfarande försäkring på mobilen men min mobil är ju som halva mitt liv om inte lite mera tom. som att tappa bort ena handen känns det som, helt tomt och det känns tydligt att det är något som saknas.

Nu sitter jag på balkongen i den mysiga solen och tänker sitta här i tills solen försvinner, då blir det dags att göra skolarbete igen. Wihoo!

DTP provet idag då. Gick på ungefär 10min sen så var jag klar, glömde faktiskt kolla igenom provet på slutet och jag tror jag glömde läsa den sista frågan. Enligt dom flesta så fanns det frågor som jag inte ens visste om men vi märker väl när vi får tillbaka det.

Tagga nationella imorgon då, märkte nu att all frukt hemma har blivit uppäten tydligen och någon har druckit upp halva min juice. Måste seriöst sätta lappar och tejp på mina grejer i kylskåpet för annars är det någon som kommer och äter upp det.

Kollar drama nu (så klart), har gjort en massa skoluppgifter och har en del kvar med, är väldigt försiktig med att inte hamna efter i skolan. Vill inte ha en massa restuppgifter osv så försöker bli klar så fort som möjligt för när väl högen bildas kommer det vara omöjligt att bocka av den. Nu börjar det bli kväll så en mugg nyponsoppa och lite bra drama sen så sover Ida fint till imorgon!



Vi ska ha ett fem timmars långt prov på fredag, det är skriftligt prov i svenska B (nationella). Så nästan hela Sveriges gymnasier tvåor ska ju ha det men vad ska man ta med att äta är ju ganska bra att veta. Hur ska man ladda upp inför provet för att öka sin prestations förmåga?

Det är ju väldigt viktigt med en bra frukost det kan vi alla konstatera, är det någon dag du ska äta frukost så är det på fredag. Du ska orka hålla fokusen i fem timmar och utan frukost lär du inte hålla ut länge, så en stadig frukost med kolhydrater så hjärnan orkar jobba. Undvik saker som innehåller för mycket socker som oboy, nutella och diverse pålägg som påminner om godis. Det ökar blodsockret under en period men sen går det bara nedför och du kommer vilja förse dig själv med godis under hela provet vilket säger sig själv inte alls är en bra grej.

Frukt är ju ett av dom självklara valen om det är något man borde ta med sig, dock är det många som tänker torkad frukt eller en smootie. Torkad frukt innehåller otroligt mycket socker och är inte alls så nyttigt som de flesta tror, naturgodiset som säljs är ju oftast doppad i choklad eller något så det är inte direkt det säkraste kortet. En smootie låter ju bättre om den är hemmagjord dvs, köpta smootie's i affärer är bombade med kemikalier och socker om inte så sötningsmedel så undvik.

Energidryck, vissa kanske tycker det är bra. Jag har inte så stor åsikt om det faktiskt, jag har svårt för kolsyrade drycker och energidrycker känns väldigt osäkert. Har ingen aning om vad som finns i en sån men förmodligen inte en massa trevliga saker, då köper jag hellre någon form av juice eller youghurt som inte är bombad med socker.

Det finns något jag skulle ta med mig men spara till slutet och det är faktiskt godis, för att orka med just den dära sista biten på provet så skulle jag ta med mig en chokladbit så jag vet att jag tar mig igenom det. Då ska jag spara den till slutet, då jag vet att jag verkligen behöver en energikick för att orka.

Så den ultimata matsäcken är väl några frukter, en osockrad dricka och en godisbit sen så får man festis och macka på min skola så tror inte jag kommer dö av hunger. Kan ju tänka på att inte ta något som prasslar så mycket så man stör alla andra för det gäller faktiskt att visa respekt för varandra under nationella, den som är lite känslig och vet med det borde ta med sig sin musik för tjugo personer kommer inte sitta blickstilla i fem timmar och så är det tyvärr.



- Boey



Alla kanska inte har så stenkoll på vad en Haiku är, det är en japansk liten minidikt kan man kalla det.
Tänkte förklara lite snabbt hur en Haiku är uppbygd:
Den första meningen ska ha fem stavelser. "Di na an de tag".
Den andra meningen ska ha sju stavelser.
Den sista ska ha fem stavelser och inget behöver rimma.

Är jag den enda som blir sjukt irriterad på hemska kunder? Har jobbat på olika restauranger i snart 2år nu och har observerat dom olika individerna ganska så mycket. Det är ju otroligt hur man kan bete sig, visst ska personalen till en viss nivå ha en standardservice och vara trevlig osv. men hur kul är det när en kund beter sig som en riktig skit och man måste hålla masken från att vilja slå in skallbenet på kunden.

1. Om du röker precis utanför restaurangen ta några extra andetag ute innan du kliver in, det stinker rök om dig när du kommer in och det finns folk i restaurangen som kan vara ha kraftig astma.

2. Sluta stappla tallrikarna i högar även om du försöker vara snäll, sjukt jobbigt att bära in tallrikarna när det är många tallrikar stapplade på varandra med diverse maträtter som kladdar så man inte kan dela in det. Alla har sitt eget sätt att bära tallrikar på.

3. Lägg inte papper i glaset när det är dricka kvar! Jag ska plocka upp det dära pappret och det är äckligt när det är genomdränkt i det du har druckit.

4. Lämna inte snus eller tuggumi på bordet, jag ska plocka undan det efter dig och det är sjukt ofräscht. Lägg det i ett papper åtminstonde.

5. Sluta leka med matresterna, det fick man lära sig på dagis men vissa verkar inte ha fattat att man inte ska bete sig så på en restaurang. Sjukt omoget, slöseri på mat och jag måste fylla på överallt i onödan.

6. Sitt inte och "hångla upp" varandra när ni väntar på maten, jag menar det finns andra gäster i restaurangen och även om det fritt land så finner dom flesta det en aning jobbigt när man sitter och smaskar högljutt på varandra.

7. Lägg på telefonen eller sluta prata i telefon när du ska beställa, hur ska jag veta vem du pratar med när du har en telefon i örat och ska beställa samtidigt.

8. Beslutångest-människan, ta en meny och sätt dig ner! Stå inte längst fram och vela i tio minuter när det är femton gäster bakom dig. Jag får det otroligt stressigt och förmodligen du med.

9. Småbarnfamiljer, placera ALLT så långt bort ifrån bebisen som möjligt är ni snälla. Glassplitter och trasigt porslin är inte roligt för varken dig eller mig och snälla sluta tro att din ettåring kan äta själv, med högsta möjlighet lyckas dom föra skeden till munnen 1/20 gånger och resten ligger på golvet som jag får plocka undan!

10. Kan min ärade gäst sluta sno tvål och toalett papper?! Jag hinner inte springa in på toan efter varje gäst för att se till se det finns tvål och papper kvar åt nästa person. Sjukt fult så sluta!

Om du kan följa dessa tio normer så ska jag vara dig evigt tacksam för att du gjorde min dag så otroligt mycket lättare! Anledningen till att jag kom på denna lista? Jag mötte alla dessa former av kunder idag och höll på att gå i taket av irritation!

Sällan man blir begravd i skolarbeten på JB, förstår inte hur dom tajmar att vi får allt samtidigt. Vi må inte ha provveckor som andra skoler men vi har fan provmånader känns det som. Förra veckan så var det liksom två muntliga tal och en elevledd idrottlektion och denna vecka har vi desktopprov och svenska b NP. Jag menar varför kan inte lärarna dela upp grejerna så vi inte är fullpackade med prov när nationella kommer.. Nästa vecka har jag prov i japanska på 110sidor + 250 glosor, Eng B skriftliga och muntliga NP. Det är en aning mycket att ha tre veckor med prov på rad, bara att bita i och göra det bästa av situationen mina kära JB-vänner!

Jbelev till en polhemelev:
- Hur ofta pluggar du?
- 4 ggr om året, vid varje provtillfälle!




- Tyler



Namn: Autumn's concerto (next stop, happiness)
Längd: 21ep
Värda skådespelare: Vanness, Ady, Xiao bin
Raitings: 10!

Nu var det ett tag sen jag såg klart en drama, men skyller på att jag inte var hemma. Var ju på UC så det är därför jag inte har sett klart någon serie på ett tag. Iaf så är detta en av mina bästa dramor just nu, definitivt ingen nybörjar drama och för såna som inte kan dra egna slutsatser. Det unika med denna är att det är ett 6års hopp framåt i tiden mitt i draman, påminner om "Fated to love you" som för övrigt också råkar vara en av mina bästa dramor.

Den är genomtänkt och Xiao bin(lilla pojken) är den sötaste skådespelaren genom tiderna, mina 3 senaste draman som jag har kollat så har han medverkat och spela rollen som "den mogna sonen" fast han bara är 5år. Här en drama jag verkligen skulle rekomendera fast det gör jag med alla dramor jag har sett men denna är lätt på top 10 listan och jag har säkert sett över tusen med serier så den hamnar bra till.

För övrigt så har min dator dött, lånar lillebrors dator lite just nu när han inte är hemma, förstår inte hur jag ska överleva min helg om jag inte får en ny batteriladdare till datorn. Kul att det är min fjärde batteriladdare som går sönder hehe..


Äntligen lite sol idag då!

Hade en elevledd lektion i judo ensam i måndags, det var inte så svårt med tanken på att jag är van men det var inte lätt om jag säger så. Det gick bra iaf, lite träningsverk har jag hört att dom fick men det bevisar bara hur otränade dom är hehe. Idag så hade jag muntligttal i rörligbild A hade en filmanalys av filmen "Pay it forward" den gick hyfsad den med, om man tänker att jag aldrig hade gått igenom hela talet och ppt blev klar på morgonen när jag kom till skolan. Dessutom så var jag först upp men jag klarade över G iaf.

Eftermiddags lektionen var inte lika gullig, hade nationella muntliga prov i svenska B och det var inte något jag direkt var så förtjust i. Dock så visade det sig att det gick bra och jag pratade i 4min30sek, max var 5min så den tiden var bra! Har äntligen blivit av med lite skolarbete som suttit och tygnt ner mina axlar dom senaste veckorna och det känns mycket lättare nu.

Har pluggat hela dagen med Helsing inför vårat tok-insane-snea japanska prov på 110 sidor! Det är 12 kapitel + glosor vi ska ha prov på och kan ju säg att det är bra och börja plugga NU. Vi tog oss igenom 8kap innan mina ögon vägra hålla sig öppna, så bestämde vi oss för att kolla en film. Eller kolla och kolla, jag somnade ganska så direkt när vi slog på filmen och väcktes ungefär 4-5 ggr av att Helsing sa: Har du somnat? Tok trött är jag nu och ska slå på lite drama så jag somnar.


Har kommit hem från UC nu, var hur grymt som helst! Bilder och sånt kommer senare när jag orkar röra på mig igen. Kom hem vid 18 tiden och har inte rört mig ur sängen sen dess men jag har inte kunnat somna heller. Har legat och kollat drama som en säck med dött kött, ska fortsätta ett tag till.


"The karate kid" biopremiär i juni.

Sitter och kollar karate kid med lillen just nu, dom gamla filmerna så klart men det ska bli kul att se den nya med Jackie chan som mr.miyagi. Fatta att filmer är gjorde 1984, 86 och 89. Det är sjukt länge sen om man tänker filmhistoria och det märks tydligt om man är medieelev. Sitter och kommenterar på allt som är fail i filmen och lillen håller på att lacka snart hehe. Ska fortsätta kolla på tvåan nu!



- Tyler



Nu ska vi inte total dissa Idas musik det första vi gör. Jag vet mycket väl att jag har en extremt blandad smak och det är sällan någon som tycker om exakt allt.. eller om ens något. Vad vi kan vara ense om är ett mitt CD-omslag blev ganska så snyggt!

För övrigt så förstår jag inte varför man sänder drama så konstigt, ett avsnitt i veckan är inte hälsosamt! Jag sitter och vändas efter varje avsnitt och måste vänta en hel vecka på nästa. Kollar på P.S Man just nu och fattar inte att jag ska behöva vänta 10 veckor innan hela serien har kommit ut. Kan ju lika gärna gå och hänga mig nu för livet blev inte längre värt att leva typ.

Ska till körskolan imorgon och boka tider, leta efter billiga priser med! Ska ju ta körkort lagomt till sommaren tänkte jag men känner hur det svider i min plånbok. Dock så är det ju jag som använder körkortet och ingen annan så lika bra att jag betalar för det med i guess.

Till sist, TAGGA UC! Två dagar kvar sen drar jag och Tove till Uppsala i fyra dar'. Ska försöka komma ihåg allt jag ska ha med mig, måste börja skriva på en packningslista snart. Ni kan ju tänka er att jag lägger när 1h varje dag på att välja kläder, om jag då ska packa för en vecka så behöver jag minst en dag + en STOR väska.



- Tyler


(Kolla klart hela)

Glad påsk!

Ska sätta mig med min blåbärssoppa, häggen daaz och kolla HP! har missat lite av början så måste skynda!


Superkavaj kl04 på kvällen ^^,


Hjälp! Oj vad klockan går snabbt, trodde det var runt 01 bara så kollade jag klockan nu och blev en aning förvånad. Så fort det blir lov tappar jag tidsbegreppet och vänder mitt dygn utan problem det som är jobbigt är att jag jobbar på söndag och måste vända rätt på dygnet men jag får skylla mig själv eftersom jag sov till kl 14.00 idag..



Namn: Easy fortune happy life
Längd: 17ep
Värdaskådespelare: Chen Qiao En & Lan Cheng Long
Raitings: 8,5

Han ska få ärva 80 biljoner, allt han behöver göra är att gifta sig med den kvinnan hans farfar väljer.
Hon bor i skogen med hennes farmor och bror, fattiga men lyckliga.
Han skickar en torped och försöker döda henne.
Hon förlorar hennes farmor och huset brinner upp.

Hur ska det fortsätta? Första gången jag mött en drama med så invecklad story och så många händelser på så liten tid. Om man inte hänger med i dom första avsnitten är man helt lost sen, dom använder sig av "icebergs" liknande metoder i film med så man får lista ut väldigt mycket själv. Verkligen en bra drama som sätter familjerelationer på högnivå. Nackdelen var väl att eftersom jag sett så mycket drama så satt jag och snabbspolade i slutet för att jag ville se deras reunion istället för när dom gråter i varsitt hörn, alltid så i slutet på drama. Får oftast sitta och spola igenom slutet för det enda som händer är att dom ångrar vad det nu var för kraftigt misstag dom gjort och så gråter dom och sen så är det en super gullig reunion men enda så kan jag inte sluta kolla..



Rensade min garderob idag! Haha nejdå, jag vek i ordning allt bara. Ville inte visa bild på hur stökigt det va innan. Har städat heeela rummet idag, dammat alla hyllor och plockat ner allt från bokhyllan och torkat. Har inte ens fuskat med fönsterbrädan utan tom den är torkad! Tog mig seriöst 4h att städa igenom hela mitt rum och det är inte speciellt stort fast det var väl det att plocka ut hela garderoben och vika allting som tog en bra massa tid. Ska inte klaga på att jag har för lite kläder nu på ett tag, på bilden är min garderob halvfull bara så det skulle få plats med lite till men får spara det till sommaren.

Har varit duktig och bakat cheesecake till min familj som en liten belöning. Glömde den i ugnen så den hade svält upp jättemycket men tydligen så tycker dom andra om det, fluffig mjuk blaaah. Jag ville ha en riktig cheesecake inte nå överhettad som smakar fluffigt. Bättre än inget iaf, tur att jag köpte sojamjölk så jag har något att kompensera med!

Nu blir det lite plugg och sen ska jag nog kolla nå disneyfilm med lillen, det är mysigt att kolla disneyfilmer och få lite nostalgikänsla. Annars är det harry potter maraton på tv nu, vad borde man se?




- Tyler



Vi gör CD-omslag i kursen desktopp, blev ganska nöjd med min men är inte klar än.

Updates:


* Kände att min blogg vart ganska mörk med grå bakgrund, så tills jag hittar en mysig bakgrundsbild får det vara vitt istället.

* Tove klippte lugg på mig igår, känns väldigt skönt! Bilder kommer senare.

* Ska på UC 8/4!

* Jag ska åka till England i sommar med Miki och jag kommer vara över 18! Ge mig sommar nu!!

* Har snart gjort klart alla skoluppgifter så ser fram emot ett ledigt lov!


Nu ska jag försöka kämpa mig igenom dom sista skolgrejerna octh sen ta ett låååångt varmt bad med datorn. Ja, jag är så drama beroende att jag fixar en förlängningssladd till toan och gömmer mig där inne i över 1h. Badar man över 1h behöver man fylla på nytt varmvatten ungefär 3 gånger men det är lätt värt det.

RSS 2.0