- Boey



Vad ska man göra under regniga lediga dagar?! Jo jag har en hel del förslag och ändå har jag lyckas bocka av det mesta

- Kolla alla filmer/serier du velat sett men inte hunnit
- Baka något gott helt random recept och hoppas på att det blir bra
- Qualitytime med dom i din omgivning, spela kort eller något.
- Städa, det kan aldrig bli tillräckligt rent så hitta din fläck och börja städa
- Rensa klädgarderoben, det är något varje ungdom måste göra.
- Plugga/läs, alldeles för få ungdomar som läser böcker.
- Ta med granbarnen eller småsyskonen ut i regnet och plaska i vattenpölarna, man kan aldrig bli för gammal.

Själv har jag pluggat teori till körkortet hela förmiddagen och sen suttit fastspänd framför datorn och kollat drama, nu har jag seriösa problem med att sitta för det gör så ont men är alldeles för lat för att flytta mig till sängen.



Namn: Juyon(14) sai no haha - Mother at 14
Längd: 11ep
Språk: Japanska
Värdaskådespelare: Shida, Miura och Koshimizu
Raitings: 8,5/10

Precis som det står i titeln, draman handlar om en flicka som blir mamma vid 14års ålder och hur det påverkar hennes omgivning, skolan, grannarna, vännerna, pojkens föräldrar och henne själv. Finns inte så mycket att säga för det mesta är förutsägbart och eftersom skådespelarna är så unga så ser en del scener väldigt tillgjorda ut.  Men den är ändå väldigt rörande och en riktigt "snörvel-drama" lite grann åt 1liter of tears hållet så tycker man om 1liter of tears rekommenderar jag denna.

Koshimizu som spelar den 11åriga lillebror är den bästa i hela draman! Alla scener han är med i gråter man praktiskt taget, hur gullig som helst.

Ursäkta, råka radera hela min bloggdesign och nu kan jag inte fixa tillbaka små detaljerna! Eller rättare sagt, jag orkar inte just nu!


Ni vet i Gallerian i Stockholm? Man kan köpa deras brownie´s i färdigsmet nu i vanliga mat affärer



Efter att ha jobbar hårt hela sommaren ska jag äntligen få lite ledighet, som man bäddar får man ligga och jag har bäddat länge och noga. Den här veckan har jag lovat mig själv att plugga teori så jag inte glömmer bort allt, har köpt teoriprov man kan träna på från AnSan´s. Till helgen blir det jobb men sen efter det på måndag drar jag och Alex till Gbg och äventyrar i två dagar.

Efter Gbg ska jag jobba lite till och på tisdag den 10aug drar jag och Tove på semster till London i en vecka! Vi håller på att planera vad vi ska göra men om det är någon som har något förslag på vad man kan göra så skriv. Hittils har vi kommit på att vi vill; Shoppa, äta och lite sightseen sen så klart festa på kvällarna!




- Tyler


(Ska man kunna detta?!)

OH herre-min-gud-i-himmeln! Min pappa sjunger på hemsk hemsk vietnamesiska och uråldriga låtar. Är det något språk jag inte direkt har mycket avsikt till att lära mig så är det vietnamesiska helt seriöst! Jag blir ju inte klok på språket, vill bara stänga av så fort jag hör det, ursäkta mig alla vietnameser men sanningen är hård och tydligen är jag en aning viet i mitt blod med.


- Tyler


Jag och min bror, det är tre års skillnad på bilderna. Fortfarande oss lika ;D

Har varit utan mina kära puttenutt lillebror i snart en månad och det märks, pappa tycker att jag börjar likna Alex mer o mer. Klättrar på väggarna, svårt att sitta still, klåfingrig och allmänt dryg. Så jag tyckte det var dags att göra något åt saken, som sagt så ska jag dra till London den 10aug och jag kommer inte hinna hem till Gävle.

Därför ska min pluttbror åka hit till Västerås nästa vecka så vi kan fortsätta vårat äventyr och åka till Göteborg. Japp, ska till Göteborg i 2 dagar och ha lite kul. Klart jag inte sitter still, inte ens för två dagar!

Har jobbat så jag inte ens har ord att förklara, det är mer än jag någonsin har klarat av och jag har tänjt på alla mina gränser skulle jag tro. Jobbade från 12.00 - 22.30, det är inte många timmar men tänk er att hela restaurangen är fullsatt mot kvällen och inte en enda till person får plats, galet är det. Man fick krypa fram mellan kunderna för att komma fram och ta beställningar, riktigt roligt men riktigt trött är jag just nu.

Får vara glad över att jag pch pappa var dom som fick sluta först, dom andra kommer nog sluta vid 03 men dom ska nog inte upp 10 för att jobba. Hoppas på en lugn dag imorgon och en massa regn!

Papa Jun sjöng bland annat dessa två låtar efter bandet hade spelat ett tag, otroligt lät det!
My way - Frank Sinatra

Fly with me - Michael Bublé

Ojoj, nu har det blivit mycket jobb på sistonde. Är galet trött och helt öm i fötterna, har tom gått ner 3kg sen jag kom hit så det märks att jag jobbar och sliter på bra. Om jag inte jobbar så sitter jag barnvakt åt grannarna, lika bra det för annars sitter jag bara och kollar drama hela dagarna.

Jag och Tove ska till London har vi nu bestämt! Någon som har nå bra tips på sevärdigheter, shopping och mat? Eller någon mer som ska dit? Jag är jättetaggad och superlängtar tills vi ska åka, har inte gjort något denna sommaren känns det som förutom att åka en massa tåg, jobbat en massa och kuggat en massa.




Funderar på att färga håret, någon som har nå bra tips?


Fejk asiatiskmat

Har nästan hunnit bli trött på all mat som går att äta ute, asiatiskt tröttnade jag på för länge sen. Samma gammla visa, friterat, friterat och sötsursås. Det är ju inte ens asiatiskt, det är "försvenskade" maträtter som är anpassade för att svenskar ska tycka om det.

Jag menar, tror man på riktigt att vi äter bambuskott i konservburkar, vattenkastanjer med minimajs, soya dränkt ris och en massa friterat? Den maten som kallas "kina mat, thai, vietnamesisk" på asiatiska restauranger här i Sverige är inget som skulle serveras i ett asiatiskt hushåll, det är ju så långt ifrån som det bara går.




Dessa maträtter är inget man skulle kunna hitta här i Sverige, kanske någon enstaka restaurang i Stockholm men då är det för att det nog bara asiater som äter den maten med.



Namn: Hi my sweetheart!
Längd: 14ep
Språk: Taiwanesiska
Värda skådespelare: Rainie Yang och Show Lou
Raitings: 9/10

Rainie är nog den bästa kvinnliga taiwanesiska skådespelare jag vet om, hon har varit 110% grym i alla drama jag har sett med henne som huvudroll. Show Lou har jag bara sett medverka i "Hot Shot" innan men han passar verkligen för denna roll, tror dom inte kunde ha hittat bättre skådespelare.

Show spelar en smått retard överbeskyddad rikemansbarn och han ska äntligen ut i den stora onda världen. Rainie är den typiska ensam-missförståd-skilda-föräldrar tjejen och bryr sig inte om någon annan än sig själv. Show byter identitet när han börjar skolan för hans familj vill inte folk ska bli vän med honom pga pengar och utnyttja honom. Rainie och han blir ett par efter mycket om och men, dom är tsm i 3år innan hon blir påkörd av en bil och hennes mamma ljuger för Show och säger att hon har lämnat landet.

3år senare träffas dom igen och mycket har ändrats på 3år..



- Tyler



Namn: P.S Man
Längd: 21 ep
Språk: Taiwanesiska
Värda skådespelare: Blue, Sonia och Xiao xiao bin
Ratings: 9,5/10

Så underbar! Blue är en riktigt grym skådespelare, jag får gåshud och rysningar för han är så bra. Filmen handlar om Jerry som kan allt om tjejer och alla tjejer är kär i han så klart, alla utom Ma xiao chen. Hur mycket han än försöker och försöker så lyckas han inte komma överrens med henne på någon nivå alls. Han straffas till 158h samhällstjänst och hon gör dom till ett rent helvete för honom. Han kommer inte ihåg henne men dom har en hel del ouppklarade saker från det förflutna.



Hah, att övertala folk om hur knäpp min pappa är. Det finns inget lättare! Alla som känner han räcker det med att man skakar lite på huvudet så förstår man. Idag hade vi den fina turen att få sluta 20.00 annars har vi jobbat övertid 2h varje dag, bara för att det va flera som jobbade idag kunde vi få sluta tidigt.

På tåget tänkte jag: fan va skönt att ta en kall dusch och sen bara dega framför datorn med lite drama men det tyckte tydligen inte min far. Vi kollade på busstabellen och det skulle ta 22min innan nästa buss, min far orkade inte vänta så vi gick till hans kompis för att ta ett glas. I SPÖREGNET!!!

Kvällen fortsatte och jag kan ju säga att när vi skulle ta bussen hem så var det fortfarande 22min till bussen skulle komma så pappa ringde taxi. Jag tror jag har åkt taxi 5ggr innan i hela mitt liv så det var en stor upplevelse för mig med.

Härligt att jag drar omkring på krog och disco när jag har jobbat 9h, är svettig och har jobbkläder på mig!



Ledig idag! Härligt att jag vaknade kl9.00 på min enda lediga dag.. Första jag gjorde var att plocka upp mina kära dator som legat i resväskan sen jag lämnade Gävle i juni.

Har även gjort en deal med far, om jag gör frukost till han varje morgon så lovar han att äta frukost. Härligt, känns som om att jag har med en tonåring att göra, han vägrar äta frukost annars och han har ingen koll på sitt blodvärde whatsoever. Om man röker ett paket cigg om dagen, dricker minst två starköl varje dag och missköter maten samtidigt som man har diabetes så börjar sanden rinner ur timglaset. Nu när jag är kan jag hålla koll på honom, men ska jag verkligen behöva vakta min egen far?

Hur som helst har jag bestämt mig för att vara en snäll dotter så jag bakade en äppelpaj med diabetessocker till min far. Den smakar inte alls bra och är helt misslyckad om man frågar mig men eftersom vaniljvispen är supergod kan man dränka allting i den istället.



-Tyler






Vaknade en hel timme innan min väckarklocka ringer, varför? Kan ju säga att det är inte lätt att få sömn när man bor i samma hus som en två månaders baby. Varje timme vaknar han, ska ha mat och bytas hela hela tiden. Men det är ändå ganska härligt att veta att han bara gråter och skriker när något är fel, annars så är han ju helt tyst. Lillen#2 är väl också uppmärksamhets krävande och gnällig, men på ett förståeligt sätt jämfört med Alex.

Hur som helst, jobbar ju som sagt med min far just nu i Västerås. Det är galet mycket kunder hela tiden och man får springa tills benen går av. Normalt sätt så är vi ungdomar schemalagda att jobba antingen lunch eller kväll, jag jobbar ju med pappa och eftersom vi måste samåka får jag jobba heldagar med honom, kan ju lova att jag blir lagomt sliten. Jobbar ons och tors sen är jag ledig på fredag, jobbar lör och sön sen är jag ledig på mån och tis. Riktigt skönt schema!



När jag inte jobbar sitter jag barnvakt åt grannbarnen Lucas och Tindra. Dom är sjukt vilda och tycker om att äta kidneyböner + kikärtor. Tydligen lärde dagiset dom att äta det så som snacks får dom böner och ärtor när vi kollar film. Har dom tur får dom ett paket russin med hahah. Hade vattenkrig ute på gården med dom igår, en av grannarna vattnade buskarna så vi passade på att bli lite blöta.

Nu är det snart dags för mig att göra iordning frukost till mig och käre far så vi kan äta och åka till jobbet, hoppas det blir en mild dag med inte för mycket gäster. Och njut utav ert sommarlov alla lediga människor!

Var på föedelsedags fest igår, July fyllde 23 och det blev en tidig morgon med grillning ute på "landet". Jag är ju tyvärr en tvättäkta stadsbo från top till tå och tål knappt vara ute på landet i mer än några timmar innan jag får utbrott.

Hur som helst skrapade jag upp mitt knä något enormt klantigt och innan jag ens hade fått i mig alkohol.. Har ett blåmärke/skrapsår som täcker halva knäet och så ska jag på bröllop idag H5! Klänningen räcker precis på milimetern så det täcker såret, men den täcker inte smärtan.

Nu ska jag förberede inför bröllopet, göra mig i ordning utan smink och allt annat.. glömde hela min neccesär hos pappa i Västerås. Gör ont i mitt hjärta..

Haha, kom till Gävle i måndags och ikväll drar jag till Eskilstuna. Kommer aldrig stanna på ett ställe mer än en vecka känns det som. Stannar i Eskilstuna till på lördag då det är bröllop och sen drar jag till Västerås igen, börjar njuta utav tågresandet ganska så mycket. Eller inte ..

Fan vad jag vill ha det dära j*vla körkortet, ska lägga handen på hjärtat och vara ärlig när jag säger att jag har kuggat 3 ggr. Blir tokig på hur galet svårt det är, eller så är jag extremt dålig på att plugga och mer eller mindre är blind när jag kör.

Idag ska vi fira Alex i förskott, lilla pojken blir 17år på söndag och då är inte jag hemma. Ska ställa mig i köket och göra lite magi snart, senare på dagen ska jag på Eclipse med Natta har fortfarande inte sett den och har mina förhoppningar. Nu är jag varken "team edward" eller "team jacob" utan jag klarar mig fint att inte vara helt besatt av dom faktiskt.


When you feel the breeze
face into it and listen.
I´ll be whispering.


- Tyler

Seriöst, kolla klart hela klippet bara! Hon är 3 och han är 16, så om 15 år är hon myndig x)

Helt sjukt vad mycket värme man kan få fast man bor i Sverige, speciellt när man jobbar på ett ställe där dom serverar pizza, kebab, husmanskost och asiatisk mat. Första dagen stod jag en del vid kassan och precis bakom är det en mysig pizzaugn på 400grader, kan ju säga att det var GALET VARMT!

Jobbade 10h och mina ben blev spagetti på nolltid. Vi var 7 pers som jobbade och över 500 gäster som bara rullade in, tacka gud för att pappa fick sluta 22.00 och jag fick göra det med! Dom andra höll på framemot midnatt och dom allra sista lämnade stället vid 03.00

Nu ska jag bara sova och drömma söta drömmar innan jag far vidare till Gävle imorgon!

Nyligen landat framför en dator och klart jag bloggar det första jag gör. Är i Västerås hos min kära fader just nu, har haft en helt otrolig dag, känner mig lycklig. Började dagen med att mina småbröder väckte mig, Alex bar Rickie och hoppade på mig tills jag vaknade. Tydligen så skulle vi ut på cityfestival nere på stan, spenderade galet mycket pengar. Kanske inte så "galet" mycket men en klänning, två tunikor, en kofta, två klockar och så klart en massa mat. Vi gick omkring i 6h i solens hetta och jag har blivit så BRUN!

Kommer upp kort på min inköp och sånt senare, nu ska jag duscha och lägga mig tidigt för imorgon är det dags att jobba!

RSS 2.0