Köpte ny mobil idag, röd vit sony ericsson U100i. Vill inte ha touch eller iphone för jag garanterar att jag kommer ha sönder eller tappa bort den så lika bra att hålla sig till ordentliga mobiler! Fast den är jävligt mysig denna mobil, har aldrig haft en sony ericsson förr men nokia hade dåligt utbud för tillfället.

Köpte även en ny mössa nere på stan idag. Bra Ida! Nu när vintern snart är över så köper du en mössa, smart flicka sa mamma till mig idag. Bättre sent än aldrig skulle jag vilja påstå, sen så kan jag använda den nästa år med.

Nu ska jag passa på och dö i några timmar innan jag vaknar då jag ska ta itu en hel dag med Tove och Alexander, får se hur pass levande jag är efter det då.  Är skyldig dom 150kr godis för jag förlorade wasabi/ingefära tävlingen senast, dom tål ju allt som maskiner hela högen!



Okey, så det är lite sjukt, lite snuskigt och lite wierd men jag måste erkänna att dom gör det bra at least.


Såg nyss klart denna animen, hela 39ep!! Kom ut en episode i veckan och jag har följt den varje vecka sen en tid tillbaka nu, mest som tidsfördrift för dom var så snyggt ritade så ville se klart hela. Trodde den skulle ta slut efter 20 episoder och inte efter dubbelt så många mer men sett är sett och den var bra. Krånglig och invecklad men som sagt så kollade jag mest pga. hur snyggt dom hade ritat och inte för att få reda på storyn.

Såg även klart ToGetHer idag med, hinner med mycket idag känns det som. Den enda dagen då jag har en ledig kväll på hela veckan och då slösar jag den på detta sätt, känns underbart!

1 2 3

1) Stars falling from the sky - Koreansk drama
Har inte kommit ut hela än, sitter och kollar 2 episoder varje vecka. Hatar när man måste vänta en hel vecka på att nästa del ska komma ut, fast det är väl lite av nöjet det med att ha något att se fram emot.

2) ToGetHer - Taiwanesisk drama
Jiro som spelar huvudroll och han gör det bra, tycker även om Rainie som är en av huvudrollsinnehavarna(stavning?) Lätt en drama jag ska se klart så fort jag hinner.

3) MoMo Love - Taiwanesisk drama
Jiro igen som har huvudroll, detta är verkligen en nybörjar drama dvs. såna som aldrig har sett förr kan ju börja med att kolla denna för man listar direkt ut vad som ska hända och den är otroligt förutsägbar men om jag inte hade varit en "drama-missbrukare" så hade jag nog gillat denna riktigt mycket.

Ska jag summera lite? Ah, om jag ska vara ärlig med handen på hjärtat så tycker jag nog mest om koreanska drama trots att det är de enda språket jag inte förstår ett dugg av. Det är alltid intressant, det skiljer sig väldigt mycket från drama till drama, det är superbra skådespelare och det är något jag aldrig sett förr. Taiwanesiska drama har en tendense av att dra sig lite åt samma håll, inte alltid men för det mesta. Fast även här så tycker jag om skådespelarna väldigt mycket mer än dom koreanska men dom brister lite i storyn och det är lite synd. Japanska drama tycker jag inte om så mycket faktiskt, vet inte varför men jag tycker att om har hemska skådespelare och storyn är alltid helt sjuk, sett en hel del mest för att lära mig språket men om det ska vara japanskt så ska det vara anime annars funkar det inte för min del.

Nu ska jag försöka lägga mig tidigt som omväxling, har gått och lagt mig runt 2-3 i snart 2 veckor och sovit super lite. Kan inte somna om nätterna och jag blir tokig för även om jag "somnar" så känns det som jag legat vaken hela natten, någon som har nå bra tips?


Köpte en blazer på bikbok för 199:- Den är helt okej, fast jag vill ha en kort med!
Förresten så upptäckte Olle att jag har visa på ett av mina bankkort, gissa om jag blev lite glad. Bra att jag själv vet vad för slags bankkort jag har, men måste vänta på min nästa lön om jag ska ha råd med allt hehe..




Har haft ännu en underbar dag på Kilometer(min apu-plats), fick semla på jobbet idag igen. Har blivit bjuden på semla 3 gånger på jobbet, men ska inte klaga.



Bland annat saker som denna får jag göra på jobbet, trivs jättebra och det är synd att veckorna går så snabbt har bara 2 veckor kvar nu.  Alla är jättetrevliga, speciellt mot mig om jag ska vara ärlig. Fick en biobiljett igår, bara rent sådär ändå, i tisdags blev jag bjuden på semla och idag blev jag bjuden på muffins. För övrigt kom det en jättestor hund till jobbet idag, mankhöjd på 76cm. Var någon fotograf som hälsade på och tog med sig hunden, kan ju lova att jag blev lite rädd först men det var en snell hund.


Mina berdömda 91:- kvitton

Hittade lite gulliga grejer på yesstyle igen

Måste hitta något sätt att övertala mor min, hur övertalar man sin mamma att låta en köpa kläder för 2000kr på internet? Speciellt min mamma.. btw så håller jag på och kollar 4 olika drama just nu och ingen av dom har kommit ut helt så därför har det inte blivit nå inlägg om nå drama på sistonde.



Var för övrigt hos tandläkaren idag och dom upptäckte ett hål i mina tänder, blir att tagga ner för på godiset..



Hittat liiiiite snygga kläder på internet då, synd att man inte har visa eller mastercard så man kan betala bara. Mamma vägrar betala i förväg (tror det är för att det är runt 2000kr) och jag har ynka 3 månader + 5 dagar kvar innan jag fyller 18, sen så kommer det ta tid att fixa mitt kort osv. Ledsen jag blir nu x(

Som plus så har jag världens trevligaste apu-plats, skulle kunna jobba där på riktigt. Är på en reklambyrå som heter kilometer, får pyssla med grejer som jag tycker om hela dagarna och göra skarp-projekt till deras kunder. Jättetrevliga människor och alla tycker om att äta precis som jag! Blev bjuden på semla på jobbet och åt subway lunch med Olle så det är bra mycket grymmare än skolmaten!

Har äntligen lagt upp hemsidan för lilla, och klaga inte på layout:en! Jag har gått A kursen i webbdesign så förvänta er inget fantastiskt men den fungerar iaf www.lilla-saigon.se. Hade världens problem med att lägga upp hemsidan för jag har aldrig gjort det förr, så satt och pilla runt lite grann nu och det var enklare än något jag någonsin har gjort.

Tänkte berätta lite om min spännande helg eftersom inget blev som jag hade planerat men det var bara att skratta åt situationerna och försöka göra det bästa av det hela.

Fredagen:
Började med att jag vaknar i lagom tid så jag hinner med tåget till Uppsala, sitter och är bra utråkad med tanken på att jag inte har något att göra men det handlade bara om 1h så jag tyckte det var onödigt att släpa med sig dövikt för jag orkade inte bära. Väl framme i Uppsala runger jag morbror som försöker leda mig via telefon till hans jobb, det lite svåra är att jag har dubbelt så korta ben som honom så för att hinna med hans beskrivning måste jag praktiskt taget springa och alla som känner mig vet ju hur gärna jag springer *aldrig*.

Åt iaf sushi buffe hos morbror, satt bra eftersom jag var för lat för att äta frukost under morgonen. Sprang runt lite i Uppsala för morbror skulle uträtta ärenden och som sagt så har han dubbelt så långa ben som mig och är runt 1.90 så jag fick springa igen.. Inte nog med det så hann vi knappt med tåget heller så fick springa till tågstationen och som i en mardröm så går mitt axelband på väskan sönder precis när vi står på station och inte märker min morbror det så han fortsätter springar och jag tvärstannar för att hämta min väska men jag hann ikapp honom.

Sitter och dör av tråkhet på vägen ner till Stockholm, inte nog med det så dör min mobil och jag har ingen musik att lyssna på. Väl framme i Stockholm går jag och Momo runt på stan för att döda lite tid innan nästa tåg, åt glass och sprang igen.. Höll på att missa tåget till gbg för vi stannade vid pizza hut för att köpa med mat på tåget. Men bara för att jävlas så kommer tåget försenat och det är ett vanligt loktåg istället för x2000.

Kommer 1h sent fram till gbg och kan säga att dom 4h var bland det värsta i mitt liv, snacka om att dö av trisstress och när vi äntligen var framme vid 23.00 får jag reda på att vi ska träffas i Gnosjö och inte alls i gbg! Min kusin hämtade oss och framför mig väntade 1h 30min bilresa till Gnosjö! Gnosjö är en obefintlig liten håla i småland som man inte ens märker att man åker igenom för den är så liten, kan säga att jag plågades lagomt mycket den dagen.

Lördagen: Eftersom mitt mål med resan var att få shoppa så bestämde vi oss för att åka till Värnamo för Gnosjö har inga affärer, vi kom frem 14.45 och allting stängdes 15.00, var bara att vända och dra hem igen. 1h bilresa i onödan.. Gissa om jag började bli åksjuk och få en riktig taskig huvudvärk?!

Hämnades genom att äta resten av dagen, vill inte ens veta hur mycket jag stoppade i mig men tänk er att jag vaknade på natten av att ha ätit så mycket att jag fick kramp i magen och smärtor i ryggen för min mage var så tung. Har nog aldrig stoppat i mig så här mycket i hela mitt liv och det var definitivt en engångs grej, fyfan vad hemskt jag mådde sen!

Söndag: Hemväg! Wiho! sitta i bil 1h 30min till gbg och sen 5h tåg hem till Gävle, det enda jag hade att roa mig med var min mobil.. om det var något tillfälle jag trodde jag skulle dö så var det då. Man kan inte ha haft mycket tråkigare än vad jag hade, satt bredvid en kille från lumpen/armen vet inte vad man shit va allvarlig han såg ut, höll på att bli tokig och satt och skratta lite smått åt honom, stackarn. Kan inte vara lätt att sitta bredvid en liten flicka som inte kan sitta still och ler som en idiot.

Många av släktingarna undrade varför jag ens åkte,
BARA FÖR DIN SKULL NANCY! HOPPAS DU FÖRSTÅR HUR JAG OFFRAR MIG BARA FÖR DIN SKULL!!!!!


(för er som inte förstår så lägger man pengar i dom röda kuveren)

Imorgon så bär det av till göteborg, ska vara där över helgen bara men ska bli trevligt att få åka bort lite. Om det inte blir nå shopping ska jag äntligen beställa mina kläder från yesstyle, har suktat efter kläderna där och alla mina favoritplagg har försvunnit men har hittat nya favoritplagg idag hehe.

Har gymmat idag med Olle, kände mig duktig att gymma nu innan jag åker iväg på helg och blir gödad med mat. Eftersom det är kinesiskt nyår så ska det firas med massvis av mat har jag bestämt! Kommer nog inte uppdatera nå mer fram till måndag men hoppas alla har en trevlig helg och gott nytt KINESISKT nyår!



Gjorde mat till min lillebror och mamma häromdagen för jag har tagit mitt sportlov nu så sitter hemma hela dagarna, därför kan man vara lite snäll och ge dom lite mat tänkte jag. Älskar att göra mat, titta på mat och självklart att äta mat!! Mr.Octopus, tror jag ska döpa mina kommande husdjur till Octopus och Copter för jag tror inga barn vill heta så..



Ett absolut måste se om man kollar drama! "Coffee prince" den är helt underbar, har sträck kollat 17 episoder på några dagar bara. Handlar om en tjej som blir misstagen för att vara en kille och sen lovar hon en man att hon ska vara hans "bög" för att han ska skrämma iväg hans blind-dates hans farmor har förberett till honom. Helt underbar drama, en av dom bästa jag har sett om jag ska vara ärlig och det är väl lite snyft men inte så att man själv börjar gråta at least.





Sitter i skolan på mitt sportlov! Känner mig duktig faktiskt, ska ha japanska senare idag vid 16.00. Håller på med hemsidan som inte vill fungera, hur svårt kan det vara att lägga upp en hemsida på internet egentligen? Jag fattar inte alls och jag kan inte och VILL NÅGON HJÄLPA MIG?

Vaknade tidigt idag för att jag skulle luncha med Tove nere på stan, blev subway-macka för det är en students sista utväg när det krisar i plånboken. Gick omrking på stan och inskaffade mig en tunika, ny foundation, örhängen och godis. Bilder kommer upp senare som vanligt.

Som dom flesta har märkt har mitt busskort krånglat något enormt fast på ett positivt sätt, jag har åkt flera gånger men det har inte dragits av några pengar av en konstig anledning så för ett tag sen krånglade det ordentligt och började fungera som vanligt men under den tiden då jag fortfarande hade 91kr kvar på kortet så har jag åkt för över 200kr utan att det dragits av något. Har kort(foto) på alla mina fina kvitton som jag ska lägga upp senare!


Made by Ida


Diskuterade med min mor och hennes kille om hur man ska äta mat lite smått, eftersom det är torsdag och det var gryma maträtter på bordet idag. Vi kom fram till att alla äter olika, ungefär som när man äter ballerina är ett väldigt bra exempel. Alla äter ju på helt olika sätt och är man som jag så äter man dom inte alls.

Min mor skulle beskriva hur jag och Alex äter när vi får mat

Alex : Han äter det han inte tycker om(grönsaker) först och sväljer det så länge det är sväljbart, han vill helst slippa tugga och han äter snabbt. Så han äter det han inte tycker om först och spar det han tycker om till senare

Ida: Hon äter allt hon tycker om först, sen maskar hon sig segt igenom det hon inte tycker om i slutet. När hon äter tar hon så lite ris/nudlar/pasta som möjligt för att äta mera grönsaker och kött.

Kul att jag och min bror är ganska så grymma motsatser när det kommer till mat, men jag menar. Oft jag skulle spara någo som är gott? då kommer alla andra äta upp det medan jag äter det mindre goda och sen så finns det inget gott kvar. Skillnad är det för Alex eftersom han äter så snabbt så spelar det ingen roll hur han gör för han blir ändå klar först.



Har kollat klart en drama till! "Miss no good" Den var grymt bra faktiskt och är en av dom jag skulle rekomendera till såna som kollar, dock så har Rainie en otroligt irriterande röst genom hela serien men efter 2-3h har man blivit van och bryr sig inte om det. Jag har bara sett en massa taiwanesiska dramor nu på sistonde faktiskt, kan inte hjälpa. För i stort har jag sett alla HK-drama som finns och jag tycker inte om japanska + koreanska dramor så överdrivet mycket.

Idag var det slappt som bara den i skolan, första lektion var att ta igen rester och jag hade inga så satt och förberedde material inför kommande veckor. Andra lektion hade vi rörlig bild A och skulle planera vårat program-manus, det var i det minsta vi gjorde den lektionen.

Vi bestämde oss för att utföra ett experiment istället, det gick ut på att jag skulle sitta på en stol och ha fyra kompisar runt mig. Sedan skulle dom lyfta mig med ett finger var, så vi räknar från 1-10 sakta samtidigt som vi andas synkat och dom lyfter mig över 1m med 4 fingrar sammanlagt!! Kändes som värsta lufttrycket och jag bara flög upp, sjukt att det fungerade faktiskt men det är defintivt något man bör testa.

Poängen är att man övertalar hjärnan att personen som sitter är "light as a feather, stif as a bord" eller väldigt lätt bara och när alla lyfter samtidigt och tror att det ska vara jättelätt så fungerar det, jag flög seriöst upp av bara 4 fingrar.

RSS 2.0