Nu är det 19 dagar kvar tills planet lyfter ifrån Sverige mot Hongkong och jag kommer sitta i det planet.

Igår var en av dom värsta dagarna i mitt liv helt seriöst. Att stå och vänta på en buss i 40min är inte det ultimata i snökalla Sverige. Stadsbussarna, tågen, all j'vla kollektiv trafik är hemsk, det är som om att dom fortfarande inte fattar att det kommer snö och att det blir svårare att ta sig fram.

Resultatet av detta är att jag nätt och jämt hann till jobbet och idag har jag en grym förskylning. Snorig som en hundvalp. Tunga ögonlock och superslö i hela kroppen. Snart kommer en fin feber säkert och imorgon får vi se om jag lever eller ej. Nu är det lunch och sen är det lite serious stuff!

Kul grej vi gjorde idag i skolan

 

Dantes tratt

1. Snattare/Fuskare/Otrevlig personal – slicka rent 5 krogtoaletter.

2. Falsk marknadsföring/Lurendrejeri – Bara äta snor i en vecka

3. Ryktesspridare/ Förföljare – Förvrängd nakenbild uppe på torget i en månad

4. Djurplågar/Otrogenhet – Bli våldtagen av en gris.

5. Rattfylleri/Drogmisshandel – Bli påkörd och bryta alla ben i kroppen under 1 års tid.

6. Misshandel/Rån - Hugga av dina fingrar varje dag

7. Trafficking/Våldtäkt – Klippa av din tunga varje dag och tvinga dig att svälja den hel.

8. Barnmisshandel – brinna i helvetes eldar i 10 000 år

9. Plåga någon nästintill död/Mördare – Fästas på en klippa och låta fåglar hacka ut alla dina organ varje dag. 500 000år





(Amy och jag i sommars, vill tillbaka till Eskilstuna. Planerar på att dra dit efter HK eller strax innan)

Måndagen har faktiskt ett stort pluspoäng i min "vilka-vardagar-jag-gillar-bäst-lista". Sovmorgon fram till 13.00 är inget jag kan klaga på alltså, samhällskunskap i 3h sen är det jobba på lilla i 4h sedan är det end of day.

Vaknade lite tidigare idag (10.30) för att hinna plugga lite japanska, hade ingen lektion förra veckan så har ett stort läxförhör på onsdag. Fördelen vore ju om jag visste vad jag har i läxa.


Nu är det ett långt klago-inlägg från min sida så sluta läs nu om du inte orkar med en massa negativt om varför livet suger just nu.

* Varför i hela världen ska alla prata med mig när jag har stängt in mig på mitt rum, dom kommer en efter en på ett led och stör mig på varsitt sätt. Det finns fan ingen begränsning på hur många olika sätt du kan störa en människa som är less på omgivningen.

* Vi ska tydligen flytta?! Whuuuuut, ja vi flyttade för typ 3 månader sen och ingen av dom andra i familjen verkar trivas så nu ska vi flytta, igen..

* Min lillebror har inget bättre för sig än att ligga på mitt golv och spela död.

* Jag måste duscha för jag luktar äckligt mycket mat och olja.

* Jag är så trött och lat att jag är glad att man andas automatiskt, annars hade jag inte orkat det ens en gång.

Nu ska jag duscha och sen dö tills imorgon då jag börjar 13.00, fast ska på dejt med Natta 12.30 så hon rövar bort delar av min sovmorgon din djävul!


(Där jag har varit idag)

Hah, självklart jag har ännu ett till jobb. Jag menar, man borde testa allt medans man har chansen. Idag var jag på Läkerol Arena och jobbade i logerna hela dagen, det vart en massa spring hit o dit. En liten annan upplevelse men vi får se om jag orkar att fortsätta, just nu extraknäcker jag i alla jobb jag kan få bara för att ha mer pengar till HK resan. Imorgon är det heldag på Lilla mellan 11-21 så det är bara att gå o lägga sig omedelbart just nu.


(Där jag är om 22 dagar)



Ska bara försöka få slut på tårarna så jag kan skriva och se vad det är för bokstäver som kommer fram. Herregud vilken bra gråt-film, bara själva storyn är hur underbar som helst. Lätt värt och se, man blir helt mushy och grötig utav filmen.



Här är mitt slapptask-schema efter jul, fyfan vad skönt!

Jajamensan! Då var det sista dagen då, var hur nervös som helst inför presentationen. Stammade och hela köret, kul där. Jag tror det gick rättså bra iaf, blev ganska nöjd med mina resultat.





Känns väldigt tråkigt att lämna dom men vem vet, jag kanske kommer tillbaka. Det har varit en sjukt givande praktikplats och jag känner verkligen hur jag har fått utvecklas på alla möjliga sätt.Var väldigt orolig över hur det skulle bli eftersom det bara var killar där och första timmarna var det knappt någon som vågade prata med mig men nu efter tre veckor är det bara sorgligt att lämna dom.

Hade presentation på förmiddagen och sen gick vi alla ner och åt lunch tillsammans, blev ingen tävling idag dock. Kände att jag borde behärska mig, fast var inte direkt hungrig så lika bra. Blev lite vemodigt mot slutet då jag skulle gå runt och säga hejdå till alla får väl vara glad över att jag inte började böla.

Tack för en otroligt trevlig praktik på PAM <3






Näst sista dagen, buhu.. Var tvungen att göra något minnesvärt så jag triggade igång en pannkakstävling jag sent kommer glömma. Tog 3st till en fin början och så var det Emil som åt upp 8st och Jonte tryckte i sig 7st, ville inte förlora så då började jag äta upp mig till deras antal. Vid 10 pannkakor bangade Jonte, vid 15 pannkakor hoppade Emil av och jag segrade med hela 17st!

Nu är dom satans broschyrerna inte långt ifrån mållinjen, har några få korrigeringar att göra och imorgon är det presentation. Blir att sitta här resten av kvällen och visa vad man går för!



Ming dao i "Zhong wu yan"


Wilber Pan i "Endless love"

Det har tagit evigheter för mig att kolla klart diverse drama serier just nu, kan bero på att jag är upptagen 24/7 och ändå tillfället jag har tid att titta på drama är den tiden jag borde sova. Nästa vecka släpps iaf sista episoden på både "Endless love" och "Zhong wu yan" så då är dom två klar, sen ska jag se till att kolla klart "Scent of love" och "Queen not getting of work". Dvs att jag är uppe i fyra olika dramor samtidigt, nytt rekord!

p.s. höll på att börja gråta när jag hade lunch och såg näst sista avsnittet av "Endless love".

Japanese Ronald MCDonald goes insane..

Onsdag, älskar hur jag efter varje dag skjuter på min deadline. På fredag gäller det iaf, då är det presentation och hela rubbet som gäller. Är faktiskt lite smånervös just nu, även om jag lärt känna killarna under dessa veckor så är det alltid pinsamt/läskigt att stå "längst fram" och presentera.

Idag bestämde jag mig för att jag har pillat klart på den "stora" broschyren och den lilla är alldeles strax klar, inte för att något någonsin blir klart utan allting kan alltid förbättras men dom är tillräckligt för att vara nöjd över.

Älskar att ha förmiddagsfika och eftermiddagsfika, hur bra kan det inte vara om man får fika 2 ggr på en dag? Jag har totalt hoppat över frukost dessa veckor och ätit gott på förmiddagsfikat, har även börjat förstå deras rutiner av "fail compilations" som måste ses minst 2 ggr om dagen det med.



(Den "stora" broschyren)



(Den "lilla"broschyren)                                         (Insidan 1)


(Baksidan)

- Ehm Ida, borde inte du jobba nu? Jo.. men men. Aa, strax. Från att känna att man har överflödigt med tid till att känna att nu måste man verkligen jobba livet ur sig, det är mycket som kan ändras på bara några dagar. Gissar på att jag hade en hel del mer slapptaskdagar än jag trodde så får ta igen det på egen tid nu. Håller på att finputsar på dom båda broschyrerna.

Den "stora" broschyren behöver jag nog bara ändra upplägget utav text på och försöka få in lite färg.
Den "lilla" broschyren behöver jag göra om en hel sida med ett nytt collage varav jag inte ens har kommit på en idé till.

Jag har tre dagar och då ska jag hinna klart med detta, utan problem faktiskt. Har inga aktiviteter efter jobbtid som jag kan skylla ifrån mig på just nu för denna veckan är jag fritids-aktivitetsfri.





Haft ännu en trevlig dag på PAM, är praktiskt taget klar med den lilla broschyren. Skulle varit klar i fredags men gör klart den imorgon istället, eftersom jag ansåg mig vara väldigt nära "klar" så följde jag med Magnus ut på äventyr. Vi åkte och filmade, vet inte vem eller varför men tydligen har killen nå problem med magen och skulle meddela det till sina undersåtar. Wierdo..

Fick sockerkaka på fikat idag och känner mig onyttigare än någonsin men vad gör det när man bara lever en gång. Nu är det inte många dagar kvar och jag önskar man kunde dra ut tiden lite mer, det är 100ggr roligare än att sitta i skolan och rulla tummarna iaf.


Såg nyss "Closer" på svt2, älskar svt för det är aldrig äckliga reklamavbrott. Film är från 2004 och helt klart värd att se, är hopplöst kär i Jude Law, Julia Roberts och Natalie Portman. Helt klart en kärleksfilm så om du inte tycker om kärlek, kolla!



Vissa dagar går lite snabbare än andra dagar, idag är det en sån "seg-orkar-inte-röra-på-mig-dagen". Först sitter du framför datorn och gör inget alls sen kollar du på klockan och inser att det gått 5h fast du egentligen inte gjort något. Jag har en massa saker jag "borde" göra men tiden bara rinner iväg idag och jag hinner inte få något gort känns det som.

Kilade ner på stan med mamma idag och köpte en ny kofta, hur mysig som helst. Förstår inte riktigt hur min mor tänker när hon först total förbjuder mig att spendera pengar för jag ska spara till HK och sedan ändrar hon sig lika snabbt när hon ser något snyggt som passar mig.

Nu ska jag skjutsa iväg lillebror och sen när jag kommer hem måste jag göra klart den andra broschyren som var tänkt att vara klar i fredags. Vi får se hur långt jag hinner innan jag somnar





Normalt skulle det varit tio dagar efter två veckor men jag var ju iväg till huvudstaden igår så därför är det bara 9 dagar jag har haft praktik hittils. Var jag lagomt trött idag? Ja, jag satt och småpilla på broschyren hela förmiddagen, utan en minsta gnutta av kreativitet så började jag bläddra i diverse broschyrer. Har fortfarande inte fått någon riktigt smart idé men imorgon ska jag göra klart den!

Blev tårta på förmiddagsrasten rasten, blev bulle strax innan lunch, blev tacobuffé till lunch och jag övervägde chokladpudding på eftermiddagsrasten men insåg att jag inte riktigt hade plats för det i magen. Istället så somnade jag vid eftermiddagsrasten på en av sofforna, kul att ingen väckte mig..


(Min frukost/lunch och middag från igår)

Missade skriva i onsdags, var superstressad och upptagen vilket jag även kommer vara idag. Gjorde klart den stora broschyren iaf, nu är jag halvfärdig med den lilla broschyren och den ska bli klar tills idag sen är det presentation! Ska bara nämna att jag somnar vid vilket ögonblick som helst och om jag inte somnar har jag redan dött av hunger.



Var på HP premiären igår, satt på Java och åt lite innan med Tove, Stefan, Helsing och Alex.


Klotterplank på SACO-mässan.

Jag är otroligt trött just nu. Fnissar mer än vad jag någonsin gjort och upptäckt mitt nya beroende för helium. Ska peta på broschyren men försöka att inte förstöra och sen är det väldigt smart om jag går och lägger mig.




Hah.. nu har jag suttit och pillat på broschyren i 5h och det är med små marginal man anar framgång. Är dock inte klar än men nu känns det bättre än innan, detta är ju bara den tredje versionen så har nog en hel del till att "göra om göra rätt" innan jag är klar.


(Fail collage jag inte kommer att använda, tre.. vi får se hur många mer jag kommer hinna göra.)

Tick tick tack. Snart ryker klockan bredvid mig i golvet, ibland kan dom ticka onaturligt högt och allra helst när jag sitter och är superkoncentrerad. Blev inte klar med brochyren idag heller, ska sitta och göra klart den nu här hemma, flyttar inte på mig förrens den är klar dvs.

Är kopplad till PAM´s server så går igenom alla deras kunder, mapp för mapp och letar efter material som kan va bra att ha. Måste måste bli klar idag för imorgon ska jag när dagen är slut ska den andra broschyren vara praktist taget klar, ska iväg till Sthlm på torsdag så har inte supergott om tid längre.




(HEHE, designade om Mattias skärmar när han var inne på möte)

Yesyes, en ny vecka. Johan lämnar PAM och ska till göteborg så firade med massvis av smörgåstårta, fyfan vad mätt jag är. Gjorde klart första versionen utav brochyren men är lååångt ifrån nöjd så imorgon ska jag sitta och jobba tills ögonen blöder, nu liggar jag efter i schemat och det känns lite tungt.

Har tre veckor på mig men jag la ribban på att bli klar innan två, så det är ju inte kört om jag nu inte hinner bli klar. Tycker bara att två veckor verkar vara en rimlig tid och att tre blir lite överflödigt med tid.

Drar den korta varianten av vad som har hänt för jag är halvt handikappad just nu och en förjävligt massa med trött. Hur som helst händer det tydligen mycket även när jag jobbar, vart jag än går så skapar jag alltid nya problem för mig själv. Idag kraschade jag tiotals med tallrikar i golvet när jag skulle bära ut disken, hade blöta händer och allting bara halkade iväg. Ska bara tillägga att jag nästan aldrig har tappat glas, porslin, muggar etc. så detta var en ypperligt ovanlig händelse.

Har nå seriösa problem med mina handleder just nu och det gör ont att bara vända händerna i luften, kan inte ens öppna dörrar så använder fötterna till att sparka upp dörrar och nej det är inte så coolt som det låter för jag bara fäller krokben på mig själv.

Ska sova nu och hoppas på en händelserik dag imorgon på PAM, lovade mig själv att bli klar med brochyren imorgon. Vi får väl se om jag lyckas.


(399:- din sko)

Har varit ännu en produktiv dag i Idas liv, klev ner på stan med stormsteg och bestämde mig för att hitta ett par skor som jag kan ha nu i vinter. Mor min förstår inte hur jag kan slita sönder klacken på vinterskorna efter bara 1 månad, det gör inte jag heller. Dock när det skiljer sig 1cm på skorna och det är spikar som börjar komma fram ur ena skon är det dags att hitta ett par nya.

Var precis likadant förr förra året då jag skulle hitta skor, köpte ett par lite dyrare men snygga. klacken försvann på en gång under båda skorna och fick klacka om dom inför nästa vinter. Nu så är dom slängda för dom var så utslitna, förstår inte hur mamma kan bevara hennes skor som om dom vore nyköpta efter 5år. Jag är helt hopplös och detta år köpte jag ett par skitfula billiga vinterskor bara för att få det överstökat, dom kommer ändå gå sönder lagomt till Januari förmodligen.

 

(Annons som dom på PAM har gjort för interpool)

Wihoo.. HELG! Eller inte, insåg ju att jag ska jobba hela helgen så om det är helg eller vardag har inte direkt någon betydelse för mig. Idag var det en rolig dag med mycket skratt, spårade ut under lunchen men det är skönt att ha folk i sin egen ålder så det inte bara blir en massa vuxet överallt.

Håller fortfarande på med den stora brochyren men blev inte klar idag heller, tror jag ska jobba lite nu under helgen men bara för det är roligt och för att jag har lite flextid jag måste kompencera. Nu såhär efter första veckan börjar man skapa en vana, man känner alla lite bättre och man är inte lika blyg längre. Trivs väldigt bra på PAM och kan knappt fatta att en hel vecka redan har gått, nu är det bara två kvar.






(Laget jag jobbar med under mina tre apu-veckor)

Kämpigt att kliva upp och ta bussen imorse, mor tycker att det är onödigt och köra en omväg för att släppa av mig så jag fick åka buss. Eftersom jag har sånt taskigt lokalsinne och inte vet vartifrån bussarna går(nej, jag kan inte namnen på hållplatserna) så gick jag 30min innan för att hitta. Fick stå och frysa i 10min men nu vet jag iaf hur jag ska mig till PAM både till fots, bil och buss.

Bestämde mig för att pyssla med den "stora" brochyren idag, det gick väldigt bra till en början men sen tog det tvärstopp. Efter lunch skulle jag sätta mig ner och fortsätta men fastnade totalt då jag insåg att min layout jag hade tänkt mig var skitful. Vi får se vad morgondagen har att erbjuda istället, vet att jag ska jobba natt efter APU:n så just nu behöver jag sömn.

Marabou har kommit med en julchocklad, jag tycker den är på tok för söt men annars

var den helt okej. Så om man har ett glas oboy tror jag den är süperb!




För det första, körde bil idag till APU:n och det var skitballt. Eller inte, snorhalt överallt och smockfull morgontrafik. Imorgon blir det nog bussen, delvis för att bilen har snart slut på bensin och jag vill inte slösa pengar så tycker mamma kan göra det.

Idag har jag fortsatt med mitt lilla projekt, rotat igenom deras bildbank som inte innehöll allt för mycket. Skissat fram förslag på dom olika brochyrerna jag ska göra, ska göra en som representerar hela deras firma som dom kan ge till kunderna och en som är mer "nichad" mot deras annonsskärm(Ja, den 15kvm stora skärmen på stan). För övrigt var vi ute och käkade lunch idag, vart en aning förvånad då dom föreslog Lilla men varför inte. Kan ju vara kul att äta där som gäst som lite omväxling.

 


Inte för att skryta men är lite upptagen

  • Onsdag - Apu 8.00 - 16.00, japanska 16.00 - 18.00
  • Torsdag - Apu 8.00 - 16.00, judo 17.00 - 21.00
  • Fredag - Apu 8.00 - 16.00, jobb 00.00 - 04.30
  • Lördag - städa, tvätta kläder, vara ledig?
  • Söndag - Jobba 11.00 - 21.00
  • Måndag - Apu 8.00 - 16.00, jobba 17.00 - 21.00
  • Tisdag - Apu 8.00 - 16.00, leka med Lajslo
  • Onsdag - Apu 8.00 - 16.00, japanska 16.00 - 18.00
  • Torsdag - SACO-mässan 7.00 - 17.00, öppethus 17.00 - 20.00
  • Fredag - Apu 8.00 - 16.00, jobb 00.00 - 04.30

Härliga top 10 dagar att se framemot!


Jag har alltid tyckt att det varit ett överdrivet överflöd utav matlådor i våra affärer varje gång man är och handlar, en hel kyllåda med bara massa micro mat? Nu förstår jag varför dock, det är ett billigare alternativ än att äta ute varje dag man jobbar. Att förbereda matlåda varje kväll innan är sjukt tråkigt tycker jag, kanske om man var japan och gjorde "obentos" så hade det varit roligare men jag vill inte lägga ner 2h på något jag slaffsar i mig under 10min på lunchrasten.

Idag har jag research:at ögonen ur mig och hittat en hel del snygga grejer, tog en sväng ner på stan och hämtade hem lite olika broschyrer jag kunde få tag på. Har varit en mycket givade dag med DNS-möten och nästan lärt mig jonglera med tre bollar. Ska fan lyckas ikväll innan jag somnar!





Hade första dagen på min APU-plats - Precisallt media, skulle börja 8.30 men min handledare var på läkarbesök så satt och spela tetris till 10.00 produktivt! Har iaf fått påbörja mitt projekt just nu, ska jobba skarpt och designa en säljfolder till precisallt som kunder om det nu går bra så kommer dom använda det irl så det känns lite coolt iaf.

Hann inte göra så mycket eftersom jag slutade tidigt idag, ser fram emot imorgon då jag jobbar 8-16!



Tisdagen till Söndagen har Miki delat rum med mig och tydligen har vi en dålig vana av att äta onyttigt när vi är med varandra, bara därför måste jag få skriva hur mycket vi har tjockat i oss dessa dagar:

Hamburgare x2 90g
Läsk x3liter
Chips x2påsar
Ananas paj x2 bitar
Mandeltårta x2bitar
Chailattes x6
Lösgodis x ½kg
Chocklad x2 200g
Mojitos x2
Mjukglass x2
Morotskaka x1
Pommes
x3
Buffé mat x2

Är det konstigt att jag sitter och har ont i magen just nu?


UPDATE! JAG HAR TAGIT KÖRKORTET NU!!!

SUPER! Sitter på min APU-plats och väntar på min handledare, har bara gått 1h än så länge.. 30min kvar då. Börjar bli hungrig och otålig, kan knappt koncentrera mig på tetris längre. Ska nog sätta mig och kolla lite drama tills han kommer tror jag, vill inte verka osocial men alla dom andra sitter på möte så har inte mycket bättre för mig.

Hoppas resten av dagen blir lyckad iaf..




Yesyes, nu är det slut på tvekande. Raka vägen ner på stan och sen färga håret rött!


Take me out
I don't start, I don't end
I don't change on my own
Take me out
I don't lose, i don't win
I don't do well alone
Love is what we make it
Take my heart and break it
Take me out
I don't want to stay home



Tisdag:

Miki kom på kvällen och vi fick traska hem i det tråkiga regnet

Onsdag:

Ner på stan, köpte en tunika och lite annat snyggt. (Bilder kommer senare) mycket god middag med ett glas vin och sedan kollade vi på Knight and day och Letters to Juliett.

Torsdag:
Var vi i Valbo och shoppade problemet var att jag är på ett strängt shoppingförbud så köpte inget när jag var i Valbo. Dock när vi kom tillbaka till Gävle tog jag och Miki en sväng ner på stan och jag var tvungen att köpa en halsduk, lite ringar och smink. Satt oss på Waynes med en stor chailatte och spelade spel på mobilen, kändes coolt. Skjutsade runt Alex en massor och så avrundade vi kvällen med The last song och Remember me. Miki satt och grät som ett barn lär jag tillägga.

Fredag:
Idag blir det att städa undan den enorma röran inne på mitt rum, ska sedan tvätta kläder och i natt ska jag jobba. Yesyes, chefen undrade om jag vill jobba natt på hennes andra ställe så jag tänkte att jag kunde testa iaf för jag är i ett desperat behov utav pengar eftersom jag ska till HK.



(webcam bilder från 06)

Miki sitter på tåget påväg till Gävle nu! Bara för och träffa mig <3




Ändrade planer, för det första åker jag ingenstans detta lov och för det andra så menar jag verkligen ingenstans. Ska sitta hemma instängd i mitt rum med litervis utav nyponsoppa och titta drama tills ögonen blöder.



Well, I'm sorry, Wendy.
But I just don't trust anything that bleeds for five days and doesn't die.

.      (Bild från Alex skolavslutning 08)


Yes yes, första dagen på höstlovet. Vaknade 9.15 och tänkte kliva upp men så vände jag mig i sängen och somnade om. Blev väckt för 30min sen och ska tydligen ut på stan med mor och bror, dags att käka frukost och sedan tralla ut i det fina vädret. Finns inge bättre än en utvilad glad Ida, nu ska jag bara orka ta mig ut på äventyr.

 


RSS 2.0